Transparent
Inloggen
Sluiten

Perr Schuurs: 'Als je jongensdroom uitkomt en je krijgt deze kans, dan pak je 'm'


30 mei 2018 12:18

Ondanks dat Perr Schuurs vanaf komend seizoen pas bij Ajax zal spelen is hij al regelmatig bij de club te vinden. In gesprek met Voetbal International reageert hij daarover. "Ik heb verschillende testen ondergaan, een programma voor de zomer meegekregen en ik ben mee geweest naar Abu Dhabi," aldus Schuurs. "Nadat Erik ten Hag als trainer was aangesteld, heb ik met hem gesproken. Ik ben al eigendom van de club, het is niet zo vreemd dat ik daar al heb rond gelopen."

Schuurs gaat verder: "Ik heb het idee gehad dat de Ajax-beslommeringen me in het begin wel beïnvloedden op het veld, maar ik heb snel de focus op Fortuna weten te houden. Nu richting ik me op Ajax. De voorronde van de Champions League is al snel."

De kennismaking met de selectie in Abu Dhabi is de verdediger uitstekend bevallen. "Jongens als Donny van de Beek, Dani de Wit kende ik allemaal al. Ik ben heel goed opgevangen," geeft hij aan. "Bij die trip merkte ik direct al verschil. Het hoge tempo, het strakke inspelen: alles gaat in een veel hogere versnelling. De stap is groot, maar het triggert me enorm. De druk, het verwachtingspatroon, de media: het zal allemaal anders zijn. Het hoort bij een club als Ajax."

"Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat ik misschien een stap oversla, maar als je jongensdroom uitkomt en je krijgt deze kans, dan pak je 'm," zegt hij daarover. "Wie zegt me dat ik na één of twee jaar FC Utrecht of Vitesse deze kans nog steeds krijg? Je hebt geen enkele garantie. Ook niet dat ik direct in Ajax 1 sta. Als ik eerst minuten moet maken in Jong Ajax, dan doe ik dat."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws