Transparent
Inloggen
Sluiten

Kasper Dolberg: 'Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo'n grote club'


28 mei 2018 11:10

In De Denen van Perez blikte Kasper Dolberg terug op zijn verhuizing naar Nederland. "Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo'n grote club. Maar dat ik naar Amsterdam zou verhuizen, had ik niet over nagedacht. Het ging alleen maar om voetballen. Ik besefte later pas dat het een prachtige stad is om in te wonen," geeft Dolberg aan. "Maar ik woonde ook bij een gastgezin, ze woonden in een klein dorpje. Ze hadden een zoon van mijn leeftijd, dus dat was fijn. Daar sprak ik veel mee."

Dolberg merkte een groot verschil tussen het trainen in Denemarken en in Nederland. In Nederland ligt de focus veel meer op de techniek. "Zeker, ik kreeg onder andere een spitstrainer toen ik hier kwam, John Bosman. Daar trainde ik twee keer per week mee en daar heb ik heel veel mee gepraat," zegt hij daarover. "Dat hielp enorm, dat er iemand was waarmee ik over aanvallend voetbal kon praten. We spraken toen over wedstrijden die ik had gespeeld en over de kleine dingen die ik in de trainingen kon verbeteren."

De spits kreeg ook onder meer de vraag waarom hij zo weinig emoties toont. "Daar heb ik nooit over nagedacht. Als mensen erover praten, dan zie ik uiteraard dat het misschien een beetje raar is," aldus Dolberg. "Ik wil niet zeggen dat ik nooit zou willen veranderen, want ik weet zeker dat er trainers zijn die mij willen helpen. En als ze van mening zijn dat ik die houding moet hebben... Het is dus niet zo dat ik niet uitsluit, het is ook gewoon wie ik ben. Ik heb zelf geen behoefte om het te veranderen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws