Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Mijn ervaring is dat wat gepubliceerd wordt niet altijd op waarheid berust'


23 mei 2018 14:05

Nu het seizoen voorbij is, gonst het van de transfergeruchten. In zijn blog op Ajax.nl geeft Matthijs de Ligt aan dat hij er zelf niet mee bezig is. "Goede spelers worden veel besproken, dus als het veel over mij gaat is dat een mooi compliment. Maar ik probeer alle aandacht zo veel mogelijk van mij af te schuiven," aldus de verdediger.

De Ligt gaat verder: "In het begin is alles mooi en leuk, maar na mijn debuut in het Nederlands elftal ben ik gaan nuanceren. Ik heb zelfs een paar voetbal-apps verwijderd van mijn telefoon. 'Nu even niet', dacht ik. Dat heeft mij wel geholpen. "

Binnen de kleedkamer van Ajax wordt er nauwelijks gesproken over de geruchten, zo geeft De Ligt aan. "De bladen moeten gevuld worden en daarom wordt er veel geschreven. Maar mijn ervaring is dat wat gepubliceerd wordt niet altijd op waarheid berust. Dat is denk ik wel een probleem in de voetballerij, er wordt te snel gedacht dat iets waar is," zegt hij daarover. "Zo was ik vroeger ook hoor. Ik las ook wel eens dat een bepaalde speler naar Ajax zou gaan. Dat geloofde ik dan ook. Nu ik er zo dicht op zit weet ik wel beter."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws