Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'De eerste weken was iedereen met zijn hoofd bij Appie'


23 mei 2018 07:11

In gesprek met Fox Sports praat Matthijs de Ligt openlijk over het zwaarste moment van het seizoen, het neerstorten van Abdelhak Nouri in de voorbereiding, waar hij uiteindelijk blijvende hersenschade aan over hield. "Het is nog steeds iets waar je rillingen van krijgt. Ook in die laatste thuiswedstrijd tegen AZ, waarbij in de 34e minuut een minuut lang geklap wordt, is dat moeilijk," geeft De Ligt aan.

De verdediger gaat verder: "In de eerste weken was er ook een hele rare sfeer. In de eerste twee weken had ik ook het gevoel dat niemand er echt zin in had. Er kwam een Champions League wedstrijd aan, maar iedereen had het gevoel van 'wat boeit het nou dat voetbal'. Iedereen was met zijn hoofd bij Appie."

De Ligt bevestigt ook dat de kleding van Nouri nog altijd in de kleedkamer hangt, maar dat dat ook soms moeilijk is. "Het ene moment denk je dat je het niet weg kan halen, want hij is nog steeds een van ons. Het andere moment denk je misschien dat het beter is om het weg te halen om de gedachten weg te halen," zegt hij daarover. "Vooral in het begin was het moeilijk voor ons, maar nu hebben we het een plekje kunnen geven en accepteren we het ook."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws