Transparent
Inloggen
Sluiten

'Plannen voor vernieuwd WK voor clubteams voorlopig in de ijskast'


21 mei 2018 08:29

De plannen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om het WK voor clubteams uit te breiden naar 24 teams zijn voorlopig in de ijskast gezet, zo meldt The Sun. Reden hiervoor is dat de UEFA vooralsnog tegen de plannen is. De Europese voetbalbond heeft een verklaring ondertekend waarin het zegt niet akkoord te gaan met de huidige plannen omdat het 'een overhaaste beslissing is en er een gebrek is aan concrete informatie'.

Meerdere Europese topclubs waren wel akkoord gegaan met de plannen. Barcelona en Real Madrid waren direct akkoord, terwijl ook Manchester United haar goedkeuring gegeven had. Infantino heeft de clubs nu echter laten weten dat de plannen voorlopig van de tafel zijn. De voorzitter van de FIFA wil geen risico lopen nu er volgend jaar weer nieuwe verkiezingen voor het presidentschap van de FIFA zijn en hij al een slechte band heeft met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en enkele Afrikaanse voetbalbazen.

Voor Ajax komt deze beslissing vooralsnog ook slecht uit. Ajax zou één van de deelnemers zijn aan de eerste editie van het WK, die in 2021 gespeeld zou moeten worden. De club zou hierbij gegarandeerd een startpremie ontvangen van minstens 50 miljoen pond, omgerekend ruim 57 miljoen euro.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws