Transparent
Inloggen
Sluiten

Justin Kluivert verlengt contract bij Ajax niet: 'Door alle speculaties is de emmer vol geraakt'


17 mei 2018 19:31

In een uitgebreid interview in de Volkskrant geeft Justin Kluivert aan dat hij zijn contract bij Ajax niet gaat verlengen. "Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen. Wat willen zij werkelijk? Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd," geeft de aanvaller aan. "Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk. Ik wil mezelf ontwikkelen."

Begin dit seizoen kreeg Kluivert al een aanbieding om bij te tekenen in de periode dat hij nog geen basisspeler was. "Ik speel al mijn hele leven bij Ajax, ze hadden kunnen weten waar mijn potentie ligt," geeft Kluivert aan. Omdat Raiola besloot daarop te wachten, raakten de onderhandelingen in een impasse. "Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik heb kort met Marc Overmars gesproken. Ik voel me onder druk gezet."

Kluivert gaat verder: "Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld. Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader. Mijn moeder staat achter elke keuze die ik maak."

De jonge aanvaller heeft nog steeds de ambitie om de beste speler ter wereld te worden. Hij denkt alleen niet dat hij die cruciale stappen daarvoor bij Ajax kan zetten. "Kijk wat er om mij heen gebeurt, met andere spelers die weg willen of weggaan. Het is straks al moeilijk om door de voorronde van de Champions League te komen, terwijl wedstrijden op het hoogste niveau belangrijk zijn," zegt hij daarover.

Begin dit seizoen had Kluivert al de mogelijkheid om over te kunnen stappen naar Tottenham Hotspur, toen de club een bod had geaccepteerd van 20 miljoen euro. "Ik hoorde dat op het laatste moment. Dat zegt niets over Ajax, maar wel over de mensen in de club," geeft Kluivert aan. "Ergens was het lachen. Je ziet hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Als je iets hoger komt, lijkt het een spel. Ze doen wat ze willen. Dat gevoel krijg ik nu weer: ze doen wat zij willen."

Kluivert was zelf niet aanwezig bij de contractonderhandelingen begin dit seizoen. "Ik had toen nog twee jaar contract en dacht: doen jullie maar. Mijn idee was om te blijven. Maar dan blijkt dat het anders in elkaar zit," zegt hij daarover. "Als jeugdvoetballer heb je dat allemaal niet door. Als jongen is alles nog leuk. Zaterdags lekker voetballen. Zodra je hoger komt, gaat het vaak over alles behalve voetbal, maar over randzaken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws