Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zeker van geplaatste status in tweede voorronde, mogelijke tegenstanders ook al bekend

16 mei 2018 22:36

Na de Europa League-winst van Atletico Madrid is Ajax verzekerd van een geplaatste status in de tweede voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag weet ook al welke clubs het daarin zou kunnen loten: PAOK Thessaloniki uit Griekenland of Sturm Graz uit Oostenrijk.

Oorspronkelijk zouden in de tweede voorronde zes clubs uitkomen, maar door de winst van Atletico is de nummer drie van Frankrijk al zeker van de groepsfase van de Champions League. Hierdoor hoeven de nummers twee van Turkije en Tsjechië pas in de derde voorronde te beginnen, omdat er anders een oneven aantal zou bestaan.

Mocht Ajax de derde voorronde weten te behalen, is het ook daarin bijna zeker van de geplaatste status. Dit zou alleen nog kunnen veranderen als Besiktas zich in Turkije alsnog weet te kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. Hiervoor moet het komend weekend zelf zien te winnen en mogen zowel Fenerbahçe als Başakşehir niet winnen. Mocht Besiktas zich toch nog voor de Champions League weten te kwalificeren, zou Ajax nog een geplaatste status kunnen krijgen als FC Basel in de tweede voorronde wordt uitgeschakeld.

Aangezien uit deze kant van de voorrondes maar twee clubs richting de groepsfase van de Champions League mogen, zou Ajax ook nog een vierde voorronde moeten spelen. Bij het behalen hiervan is Ajax vrijwel zeker van een ongeplaatste status, omdat drie clubs een hoger coëfficiënt hebben dan Ajax. Als steeds de hoogst geplaatste teams doorgaan, zou dan een wedstrijd wachten tegen Benfica of FC Basel.

Als Ajax in de tweede voorronde wordt uitgeschakeld, zal het in de derde voorronde van de Europa League uitkomen. Bij uitschakeling in de derde of vierde voorronde van de Champions League zal de ploeg direct doorgaan naar de groepsfase van de Europa League.

De loting voor de tweede voorronde van de Champions League is op dinsdag 19 juni. De eerste wedstrijd is dan op dinsdag 24 juli of woensdag 25 juli.




Tags

voorronde atletico basel besiktas turkije basaksehir benfica coefficient fenerbahce frankrijk graz griekenland hag loten madrid oneven oostenrijk paok sturm thessaloniki tsjechie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal