Transparent
Inloggen
Sluiten

Kenny Tete: 'Ik kan wel zeggen dat ik mijn plekje gevonden heb in Frankrijk'


16 mei 2018 01:50

In gesprek met De Telegraaf praat Kenny Tete over zijn eerste seizoen in het buitenland. De oud-speler van Ajax staat nog volledig achter zijn keuze om afgelopen zomer te vertrekken bij Ajax. "Het gaat goed met me, ik kan wel zeggen dat ik mijn plekje gevonden heb in Frankrijk," aldus Tete. "Mijn mindset is sinds mijn vertrek uit Nederland compleet veranderd. Ik geniet weer met mijn familie en ben best tevreden over mijn eerste seizoen."

De verdediger kampte al sinds het begin van het seizoen met een blessure. "Vanaf september ben ik geen moment pijnvrij geweest, speelde wekelijks met pijnstillers en ben toch nog tot 31 wedstrijden gekomen. Waarvan 22 in de Ligue 1," geeft Tete aan. "Vorige week ben ik eindelijk geopereerd aan mijn meniscus, dat was echt een opluchting. Daarvoor kon ik soms niet eens uit de auto stappen van de pijn."

Tete ziet ook verschillen tussen Olympique Lyon en Ajax. "De mensen bij de club zijn warm. Wel is er nog steeds een taalbarrière, maar dat komt wel goed. We zijn open naar elkaar en dat had ik ook wel nodig na Ajax. Daar was het toch wat kouder," zegt hij daarover. "Mijn situatie was daar ook anders. Ik ben niet op een topmanier weggegaan en dat geeft een zure smaak. Dat had ik liever anders gezien, want ik ben een jongen van de club en een Amsterdammer."

De rechtsback heeft nog altijd een plekje in zijn hart voor Ajax. "Ik kijk nog steeds iedere wedstrijd en support ze sowieso. Maar het is niet anders. Ik ben Ajax alleen maar dankbaar voor alles," geeft Tete aan. "Ik heb daar een mooie ontwikkeling doorgemaakt, speelde in een mooi stadion en heb vanuit Ajax de stap mogen maken naar een andere club. Nu volg ik ze vooral voor jongens als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert."

Tete krijgt dan ook de vraag of De Ligt en Kluivert al toe zijn aan een stap naar het buitenland. "Mensen vroegen mij dat soort dingen ook toen ik wegging. Maar wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen. Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet," reageert hij daarover. "En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door. Daarom is zoiets heel moeilijk te zeggen.

De verdediger gaat verder: "Het belangrijkste is gewoon dat die jongens aan spelen toekomen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Ajax is daarvoor een hele mooie club en Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten. Maar ze moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws