Transparent
Inloggen
Sluiten

Zakaria Labyad: 'Afspraak met de clubs was om de bekendmaking over de play-offs te tillen'


15 mei 2018 06:47

In gesprek met De Telegraaf geeft Zakaria Labyad aan dat het oorspronkelijk de bedoeling was om de transfer van hem naar Ajax pas na de play-offs bekend te maken. "Op de ochtend van SC Heerenveen-FC Utrecht meldden jullie dat ik vier jaar naar Ajax ging. Dat klopte, maar de afspraak met de clubs was om de bekendmaking over de play-offs heen te tillen. Dat bracht mij in een moeilijk parket," aldus Labyad. "Daarom heb ik samen met de directie van FC Utrecht besloten de deal af te ronden en naar buiten te brengen. Zo hoefde ik mijn transfer niet meer te verbergen, zodat ik eerlijk kon zijn naar de fans en de buitenwereld toe."

Het feit dat Erik ten Hag nu trainer is bij Ajax maakte de beslissing alleen maar makkelijker. "De aanwezigheid van Erik heeft mijn wens naar Ajax te gaan vele malen versterkt. Maar ook zonder hem was ik graag die kant op gegaan," zegt de middenvelder.

Labyad is ook vol vertrouwen dat Ten Hag de boel in Amsterdam nog weet recht te trekken. "Zijn visie is wennen. Maar bij FC Utrecht zijn de spelers die zo gaan waarderen dat er nog steeds lovend over Ten Hag wordt gepraat," geeft Labyad aan. "Met een hele voorbereiding in plaats van zoals dit seizoen halverwege in te stappen, denk ik dat zijn visie ook bij Ajax aanslaat en de spelers, club en fans er profijt van gaan hebben."

De international van Marokko geeft aan dat hij in eerste instantie voor het middenveld is aangetrokken. "Dat is ook waar ik het liefst speel. Maar als het team me op een andere plek nodig heeft, sta ik daar natuurlijk voor open."

Labyad zegt dat hij aan de huidige selectie van Ajax scorend vermogen en gif kan toevoegen. "Dit seizoen heb ik laten zien dat ik makkelijk scoor. En ik ben geen lieverdje op het veld, iemand die tegen de grens aan voetbalt en er soms overheen gaat."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws