Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Ik zie niet in waarom Kluivert bij een transfer naar een grote club zou mislukken'


12 mei 2018 06:53

In zijn column in De Telegraaf geeft Wim Kieft aan dat het voor Justin Kluivert juist een goede stap zou kunnen zijn om nu al te vertrekken naar het buitenland. "Ik zie niet in waarom Kluivert bij een transfer naar een grote club zou mislukken," aldus Kieft. "Bij Manchester City of FC Barcelona komt hij niet of weinig aan spelen toe, maar als ik hoor van de interesse van AS Roma dan denk ik dat dit een hele aardige club is voor Justin om door te groeien. Mits ze een plan met hem hebben."

Kieft vindt vergelijkingen die worden gemaakt met spelers als Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi dan ook niet terecht. "Met zijn techniek, snelheid, flair en kwaliteit om doelpunten te maken, is Justin Kluivert iemand die het in zich heeft om een heel grote speler te worden," geeft hij aan. "Bij een club als AS Roma kan hij als 19-jarige de volgende stappen maken."

Volgens Kieft kan Kluivert in de Eredivisie dan ook weinig meer bijleren door het erbarmelijke niveau. "Daar wordt hij nauwelijks uitgedaagd. Bij Ajax is het allemaal niet veel beter," zegt Kieft daarover. "Hij is nu al een van de besten bij Ajax en ook op training ligt er dus nauwelijks een uitdaging voor hem."

Kieft is dan ook duidelijk wat Ajax moet doen als er een bod komt op de vleugelaanvaller. "Komt er een club die grof geld wil neerleggen voor Kluivert dan moet Ajax er een strik omheen doen en hem laten vertrekken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws