Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mino Raiola zet Ajax voor het blok met miljoenenbod voor Kluivert'


3 mei 2018 06:54

Het Algemeen Dagblad komt met een groot artikel over de rol van Mino Raiola bij Ajax. De zaakwaarnemer behartigt de belangen van onder meer Justin Kluivert, maar is ook aangeschoven bij de gesprekken over Mathijs de Ligt. In zijn onderhandelingen speelt hij het spel zo hard mogelijk en wil hij voor zowel de speler als hemzelf een zo goed mogelijke deal eruit slepen.

In het geval van Kluivert schermt Raiola met een bod van onder meer Manchester United van tientallen miljoenen euro's. Volgens het AD zet hij Ajax daarmee voor het blok. De club moet dat aanbod compenseren met salaris en tekengeld voor de vleugelaanvaller, anders zal hij vertrekken. Mocht Kluivert zijn contract verlengen zal hij als 19-jarige de best verdienende speler in Amsterdam zijn. Een groot dilemma voor de club.

Bovendien speelt mee dat Raiola ook alle trucs kent om de druk op Ajax te verhogen. Hakim Ziyech zal vrijwel zeker vertrekken, waardoor Ajax komende zomer opeens meerdere sleutelspelers kan kwijt raken. De zaakwaarnemer is ook op de hoogte van de contractverlenging van Frenkie de Jong, waarbij zijn zaakwaarnemer Ali Dursun een riante commissie kreeg uitbetaald.

Aangezien Raiola met name zijn geld verdient met lucratieve doorverkooppercentages, is De Ligt voor hem nog interessanter dan Kluivert. De verdediger kan namelijk naar vrijwel iedere topclub in Europa. Niemand binnen Ajax twijfelt er ook aan dat De Ligt het zal redden in de Europese top.

Officieel is Barry Hulshoff nog altijd de persoonlijk begeleider van De Ligt, maar zodra het op een transfer aankomt zal Raiola aan zet komen. Ajax kan zelf echter ook profiteren van Raiola, omdat zowel Kluivert als De Ligt alleen voor de absolute hoofdprijs zullen vertrekken.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws