Transparent
Inloggen
Sluiten

Leon Bergsma: 'Deze titel draag ik op aan Appie. We zullen hem nooit vergeten'

1 mei 2018 17:24

In een interview met Voetbal International geeft Jong Ajax-aanvoerder Leon Bergsma aan trots te zijn met de titel die de ploeg in de Jupiler League wist te veroveren. "Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, opgegroeid op de plek waar het oude stadion van Ajax stond. In Betondorp staat nog altijd mijn ouderlijk huis. Spelen voor Ajax gaf me dan ook altijd een bijzonder gevoel als Amsterdammer," aldus Bergsma.

De gedachten van de verdediger zijn echter al lange tijd ook ergens anders. "Elke dag denk ik aan Appie. Als achtjarig jochie kwam ik in de jeugdopleiding van Ajax terecht, samen met hem. Sinds dat moment hebben we samen alle teams doorlopen," geeft Bergsma aan. "We zagen veel spelers komen. En weer gaan. Lange tijd was ik de centrale verdediger, de nummer 4, Appie de nummer 10 en Steven Bergwijn de nummer 9. Op een gegeven moment vertrok ook Steven, maar Appie en ik bleven samen, onder anderen met Donny van de Beek."

Het seizoen begon voor Bergsma nog uitstekend, toen hij met de A-selectie mee mocht op trainingskamp naar Oostenrijk. "Een paar dagen was het een mooie ervaring, tot dat bewuste moment met Appie. Sindsdien is het toch allemaal anders," zegt de verdediger daarover. "In het begin had ik er ook elke dag opnieuw veel moeite mee. Wekenlang maakte voetbal me helemaal niets uit. Op een gegeven moment moest ook ik het weer oppakken."

Door de titel heeft het seizoen toch nog een mooi sportief einde gekregen voor de aanvoerder. "Deze titel draag ik dan ook aan Appie op en volgens mij praat ik voor iedereen. Hij heeft Jong Ajax vorig seizoen op de kaart gezet. Mensen gingen ons met meer interesse volgen, omdat Appie wekelijks geweldige dingen liet zien," geeft Bergsma aan. "Hij trok de aandacht en stond symbool voor een positieve beeldvorming rond Jong Ajax. We zullen hem nooit vergeten."




Discussieer mee op de forums


Tags

appie bergsma titel jong leon achtjarig beek bergwijn betondorp jochie jupiler oostenrijk ouderlijk symbool trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid