JONG AJAX KAMPIOEN VAN JUPILER LEAGUE NA WINST TEGEN MVV

28 april 2018 21:39

Jong Ajax heeft als eerste belofteteam ooit de titel in de Jupiler League weten binnen te halen. De ploeg van Michael Reziger was met 2-1 te sterk voor MVV. Kai Sierhuis en Mateo Cassierra zorgden voor de doelpunten van Ajax, waardoor na afloop het feest los barstte op Sportpark De Toekomst.

Sportpark De Toekomst was stijf uitverkocht voor de kampioenswedstrijd van Jong Ajax. De ploeg leek echter last te hebben van de spanning, omdat zeker in het begin van de wedstrijd erg weinig gebeurde. Mateo Cassierra kwam nog dicht bij een treffer, maar zijn schot kwam op de buitenkant van de paal. In de blessuretijd van de eerste helft was Danilo Doekhi nog het dichtstbij de openingstreffer, maar ook zijn inzet kwam op de paal. Omdat MVV er op een paar schotjes van afstand na eigenlijk niets tegenover kon stellen, was de ruststand 0-0.

Na rust werd Jong Ajax sterker en was Teun Bijleveld dicht bij een doelpunt. Zijn inzet ging echter naast. Bovendien was het MVV wat voor de openingstreffer zou zorgen. Cassierra trok zijn tegenstander onderuit bij een hoekschop van de Limburgers, waardoor de bal op de stip ging. Kelechi Nwakali wist dat buitenkansje te verzilveren.

Het was voor Michael Reiziger direct aanleiding om in te grijpen en hij bracht daarom Kai Sierhuis in de ploeg. De spits stond nog geen twee minuten in het veld en hij had de gelijkmaker al binnen gewerkt. Cassierra kreeg de bal en maakte zich breed, waardoor de verdediging van MVV de bal niet kon afpakken. Hij ging het strafschopgebied in en gaf de bal opzij richting Sierhuis. De invaller hoefde alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten.

Drie minuten later was het opnieuw raak toen vanuit de kluts de bal voor de voeten van Cassierra kwam. De Colombiaan schoot de bal in de verre hoek, waardoor De Toekomst ontplofte. De spits maakte daarmee ook zijn fout bij de strafschop meer dan goed.

Jong Ajax bleef jagen op meer en was ook de sterkste ploeg op het veld. Het wist echter niet meer te scoren. Omdat MVV ook niets wist te creëren, barstte het feest los in Amsterdam toen scheidsrechter Christiaan Bax floot voor het einde van de wedstrijd.