Transparent
Inloggen
Sluiten

Nigel de Jong: 'Ik ben bezig om officieel mijn pleintje het Nouri-pleintje te laten noemen'


27 april 2018 09:43

In gesprek met Ajax TV praat Nigel de Jong onder meer over de situatie rondom Abdelhak Nouri. "Het heeft me heel diep geraakt. Ik ben natuurlijk daar opgegroeid en mijn moeder woont nog altijd aan de overkant van zijn ouderlijk huis," geeft De Jong aan. "Ik ben natuurlijk niet veel in Nederland, maar het ging al door de wandelgangen dat een klein jongetje het in de Amsterdamse straten had overgenomen, in de naam Nouri. Velen claimden al dat het zijn pleintje was. Nog wel met mijn naam en tekst, maar het was zijn pleintje. Dat was ook helemaal niet erg."

De Jong ging verder: "Je hoorde het in de wandelgangen. Zijn techniek, zijn slimheid en dat hij bij Ajax speelde. Wat er gebeurd is, is natuurlijk tragisch. Dat wil niemand zien en wil niemand herleven. Dat heeft mij ook diep geraakt. Mijn moeder was daar ook om support te geven aan zijn ouders en familie. Ik heb alles gezien, ik heb alle video's gekregen en heeft mij daarom diep geraakt."

De voormalig middenvelder van Ajax werkt daarom aan een mooi gebaar. "Ik ben bezig om officieel mijn pleintje het Nouri-pleintje te laten noemen. Daar zijn we mee bezig om te kijken wat een goed moment is. Dat is iets wat achter de schermen moet gebeuren. Dat heeft zijn tijd nodig, maar dat is iets wat moet gebeuren voor de buurt en als gebaar naar zijn familie toe."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws