Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Blind: 'Ik sta niet meer te springen om ergens 24/7 volledig in te duiken'


24 april 2018 06:43

In gesprek met De Telegraaf legt Danny Blind uit waarom hij er voor gekozen heeft om deel uit te maken van de Raad van Commissarissen van Ajax. "Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven waarop je jezelf afvraagt welke ambities je nog hebt. Na een half jaar het leven te leiden dat ik nu leid, sta ik niet meer zo te springen om ergens 24/7 volledig in te duiken," aldus Blind. "Dan komt het aanbod van rvc-voorzitter Leo van Wijk. Ik had er daarvoor nooit over het commissariaat nagedacht. Ik ben de gesprekken aangegaan. En uiteindelijk heb ik ’ja’ gezegd."

Blind geeft ook aan wat precies zijn rol zal zijn binnen Ajax. "Het is een toezichthoudende rol. Na het vertrek van Theo van Duivenbode was het wenselijk om er iemand met een voetbalachtergrond in te hebben en ook iets te verjongen," zegt hij daarover. "Maar als raad van commissarissen bij Ajax is het ook belangrijk om de directie te adviseren. En vervolgens te controleren of alles binnen de kaders blijft die we afspreken."

De voormalig verdediger is ook duidelijk in hoe hij tegen Ajax kijkt. "De club is een opleidingsclub, maar het eerste elftal moet geen opleidingselftal zijn. We leiden jonge spelers op die in het eerste moeten komen en als we ze zelf niet hebben, dan zal de scouting op orde moeten zijn om daarop te anticiperen," geeft Blind aan. En met die filosofie willen we kampioen worden. Het liefst met zulk mooi mogelijk voetbal. Dat was zo, is zo en moet zo blijven. Zo kijk ik er tegenaan en niet ingewikkelder."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws