Transparent
Inloggen
Sluiten

Jacques Brinkman: 'Een completere verdediger als Matthijs de Ligt is nauwelijks denkbaar'


10 april 2018 06:46

In zijn column in De Telegraaf waarschuwt Jacques Brinkman de talenten in de Eredivisie om niet te vroeg naar het buitenland te gaan. Er is echter één uitzondering: Matthijs de Ligt. "Met een marktwaarde van minimaal 40 miljoen euro is hij nog niet zover als Piqué en Van Dijk, maar zijn potentie is misschien wel groter. De Ligt koppelt zijn fysiek, techniek en mentaliteit aan intelligentie binnen en buiten de lijnen. Een completere verdediger is nauwelijks denkbaar," aldus Brinkman.

De voormalig hockeyer gaat verder: "En ja, De Ligt maakt verdedigend soms nog een verkeerde keuze. Zo stond hij onlangs in de wedstrijd tegen FC Groningen aan de verkeerde kant te dekken zodat Tom van Weert makkelijk kon scoren. Deze schoonheidsfoutjes worden De Ligt vergeven. En niet alleen De Ligt. Wanneer een speler in de Eredivisie drie keer achter elkaar een bal naar de juiste kleur speelt, is hij per direct de publiekslieveling."

De conclusie is voor Brinkman duidelijk. "De Ligt is van de buitencategorie, uitgeleerd in Nederland en daarom nu al rijp voor de stap naar een mooie carrière in het buitenland."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws