Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas-Jan Huntelaar: 'Als ik trainer word, is dat hopelijk bij Ajax'


7 april 2018 02:40

In gesprek met De Telegraaf spreekt Klaas-Jan Huntelaar over zijn aflopende contract en vooral over het feit of dit verlengd zal worden. "Ik heb er op de club zelf nog niet over gesproken. Dat zal binnenkort gebeuren. Nee, ik zie op dit moment geen obstakels," aldus Huntelaar. Het dagblad zelf verwacht geen problemen, omdat Huntelaar onmisbaar is voor Ajax.

The Hunter is met twaalf doelpunten erg belangrijk voor Ajax als afmaker. Zo was hij tegen FC Groningen beslissend door een doelpunt in de laatste minuut. "Het laatste minuutje, hè. Dat heb ik in Duitsland geleerd," gaf de spits aan. "Op doelpunten jagen, is focus. Zorgen dat je op het juiste moment dáár bent, waar je gevaarlijk kunt zijn. Ik had dit jaar meer moeten scoren, want ik heb een paar kansen gemist die ik normaal niet zou missen."

Ook is de aanvaller als routinier erg belangrijk voor de selectie van Erik ten Hag. "Ik vertel hoe ik vroeger iets heb ervaren en wat er nodig is om een mooie carrière op te bouwen. De talenten in Nederland worden snel de hemel in geprezen, maar zijn er nog lang niet," zegt hij daarover. Ook is hij als bruggenbouwer van groot belang. "Dat ik in het hotel in Groningen zit te klaverjassen met Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Carel Eiting is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Het is belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. En als iedereen in het spelershotel alleen zijn eigen dingen doet, zie je dat individualisme ook terug op het veld."

Huntelaar geldt ook als verlengstuk in het veld voor Ten Hag. "Ik praat weleens met de trainer over bepaalde situaties in een wedstrijd: druk zetten of wat dan ook. Het kan vanuit de trainer komen, het kan vanuit mij komen, maar als er bepaalde dingen moeten worden verbeterd, is het belangrijk dat je daar goed over communiceert en elkaars meningen peilt."

De spits staat zeker ook bekend als een absolute winnaar. "Ik probeer gewoon ten koste van alles elke wedstrijd te winnen. Die mentaliteit zit er bij mij van nature in. En in de loop der jaren kom je met zo veel voetbalculturen in aanraking dat je overal wat bijleert."

Huntelaar gaat na zijn spelersloopbaan ook de papieren halen om als trainer aan de slag te kunnen gaan. "Na mijn actieve carrière wil ik ook een half jaartje of een jaartje even afstand nemen van het voetbalwereldje. Daarna zie ik het wel. Als ik trainer word, is dat hopelijk bij Ajax."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws