Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'PSV gaat tegen ons in ieder geval geen kampioen worden'


6 april 2018 07:13

In gesprek met Voetbal International blikt Donny van de Beek vooruit over de titelrace van komende weken in de Eredivisie. "Over de titelrace moeten wij niets zeggen. Wij moeten van week naar week kijken, alles winnen en zien hoe het loopt. Het klopt dat het in Eindhoven kan worden beslist. Maar dat zal niet gebeuren. PSV gaat tegen ons in ieder geval geen kampioen worden," aldus de middenvelder.

Van de Beek blikte ook nog terug op de wedstrijd tegen FC Groningen. "Dit was zo onverdiend, sloeg helemaal nergens op als je eerlijk bent. Het was gewoon slecht, vooral het eerste uur. De tactiek werkte niet, we kwamen niet in de wedstrijd, maar het lag vooral aan onze instelling. Op strijd werden we afgetroefd, vergelijkbaar met Vitesse-uit," aldus Van de Beek. "Na die nederlaag hebben we erover gesproken dat het niet nog een keer mocht gebeuren. Maar vandaag gebeurde het wel. Gelukkig konden we het nu nog wel ombuigen. Toch lag het lange tijd vooral aan André Onana. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden."

De middenvelder wil het feit dat Ajax veel internationals heeft niet als reden gebruiken. "Veel internationals zijn weggeweest, maar dat moeten we ook niet overdrijven. Matthijs, Justin en ik speelden op de maandag, dat is zes dagen voor het duel met FC Groningen, dus dat mag geen invloed hebben," zei Van de Beek daarover. "Het veld was zwaar, maar ook dat mag geen excuus zijn. Nee, het zit ’m vooral in felheid. We wonnen geen duels, geen tweede ballen en kwamen daardoor ook niet aan het voetballen. Dat mag gewoon niet gebeuren."

Klaas-Jan Huntelaar blikte juist nuchter terug op de overwinning in Groningen. "Uiteindelijk tellen drie punten. Alles winnen, dat is het enige dat telt. De komende weken zijn cruciaal. En dan kan deze treffer weleens heel belangrijk zijn," aldus de matchwinnaar tegenover VI.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws