Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Het ontbreken van empathisch vermogen in de top van Ajax geeft te denken'


6 april 2018 06:43

In zijn column in De Telegraaf haalt Valentijn Driessen uit naar Ajax. De chef sport van De Telegraaf kan zich totaal niet vinden in de woorden dat Ajax een grote familie zou zijn en neemt Amin Younes als voorbeeld. "Younes werd door iedereen binnen Ajax als een geweldig mannetje en dito prof beschouwd. Zijn werkethiek werd als voorbeeld gesteld. Zo iemand verdient bij een ’faux pas’ een arm om de schouder en niet een trap na door hem zelfs in het tweede geen speelminuut te gunnen," aldus Driessen. "Van voetbaljongens in een directie verwacht je dat ze persoonlijke bedenkingen of rancune opzij zetten in het belang van de speler, en tevens in het belang van Ajax."

Driessen gaat verder: "Inmiddels speelt zich een diep menselijk drama af voor Younes. Na een geblokkeerde transfer en een betwiste transfer wordt hij de laatste drie maanden van zijn contract als klein individu nog even door het grote Ajax vermorzeld. Het is dezelfde ’warme’ familie die Dennis Bergkamp op non-actief stelde en volledige radiostilte hanteert. Zo’n beeld moet je niet willen uitstralen als Ajax zijnde," geeft de chef sport aan.

Ook Erik ten Hag moet het ontgelden. "Het onvoldoende ontwikkelde empathisch vermogen bij Van der Sar en Overmars houdt gelijke tred met dat van trainer Erik ten Hag. Hoewel hij prat gaat op zijn benadering volgens het ’totale mens principe’ kan Ten Hag zich nog steeds niet voorstellen dat een beloning in de vorm van een invalbeurt in de 90e minuut, bij een 4-1 voorsprong, als een vernedering wordt beschouwd," zegt Driessen over de trainer van Ajax.

Ook de beslissing om Joël Veltman tegen FC Groningen te laten spelen is hier een voorbeeld van volgens Driessen. "Hij sprak vertrouwen uit in aanvoerder Veltman. Na enkele mentale klappen had hij Veltman beter zondag thuis tegen Heracles een basisplaats kunnen geven dan in de moeilijke uitbeurt bij FC Groningen. Een geforceerd spelende Veltman liep op zijn tenen en pakte rood."

Driessen tot slot: "Ten Hags assistent Alfred Schreuder heeft wel empathisch vermogen, maar weet blijkbaar niet door te dringen tot Ten Hag. Het ontbreken van dit aspect in de top bij Ajax geeft te denken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws