Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Veel jonge spelers weten niet om te gaan met interlandperiodes'


5 april 2018 22:05

Op de persconferentie van donderdagmiddag wees Erik ten Hag de interlandperiode aan als een van de boosdoeners waarom het tegen FC Groningen zo moeizaam ging. "Veel jonge spelers weten daar vaak niet mee om te gaan. De focus en aandacht zijn dan even weg. Dan geef je ze ook vrijheden, maar dat is blijkbaar moeilijk voor ze," tekende De Telegraaf op uit de woorden van Ten Hag. De trainer gaf echter geen uitleg wat hij precies bedoelde met die vrijheden.

De trainer van Ajax ging verder: "Of ik ze de volgende keer minder vrijheid moet geven? Nou, dat is bij deze groep wel een aandachtspunt. Ik ga dit zeker meenemen. Ze zijn nog heel erg jong. Af en toe vind ik het te vrijblijvend en te plichtmatig. Het gebeurt overal op de wereld en het is van alle tijden. Na interlands is het moeilijk om weer op gang te komen. Ze moeten in een bepaalde mentale hardheid komen, maar dat zijn ze nog niet gewend. Dat bleek afgelopen zondag."

Ten Hag keek uiteindelijk echter wel positief terug op de wedstrijd in Groningen. "Iedere ploeg heeft het wel eens moeilijk. Zelfs Manchester City, maar we hebben de wedstrijd uiteindelijk doen kantelen en zelfs gewonnen," gaf hij aan. "Deze ploeg is weerbaar en heeft veel veerkracht. Ajax kan blijkbaar zo'n tempo op de mat leggen dat een tegenstander het op een gegeven moment niet meer kan belopen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws