Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolás Tagliafico: 'Ik wilde naar een land waar ik me écht moet aanpassen'


31 maart 2018 03:28

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Nicolás Tagliafico aan waarom hij de keuze heeft gemaakt om voor Ajax te gaan voetballen. "Ik voelde dat het tijd was voor iets heel anders. Ik kon ook naar Real Betis in Spanje. Maar ik ben ik klaar voor de beste competitie van Europa? Ik geloof meer in de gelijke weg," aldus de linksback. "Bovendien wilde ik naar een land waar ik me écht moet aanpassen. Andere taal, andere cultuur. Dat brengt je verder."

Als 25-jarige maakte hij relatief laat de overstap naar Europa. Al was hij op 20-jarige leeftijd een seizoen op huurbasis actief bij Real Murcia in Spanje. "Ik snap de drang wel, hoor: iedereen wil snel carrière maken. Maar voor mij is het nu makkelijker om de overstap te maken. Vergis je niet: het is moeilijk om in een compleet andere cultuur te komen," geeft de Argentijn aan. "Mijn vriendin is sinds vorige maand definitief overgekomen, maar daarvoor was ik ook best eenzaam. Nu ik wat ouder ben, kan ik daar beter mee omgaan. Ook omdat ik weet waar ik het voor doe."

Één van die doelen is het nationale team van Argentinië. Afgelopen week speelde Tagliafico zowel tegen Italië als Spanje negentig minuten. "Nog voor mijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord was Sampaoli in Amsterdam. Zijn boodschap was helder: 'Ik vind het knap dat je voor Ajax hebt gekozen. Als je hier goed speelt, blijf je op mijn radar'. Nu ben ik heel dicht bij het WK. In et shirt van mijn land spelen zou geweldig zegt," zegt Tagliafico.

Aan een vertrek naar een topcompetitie denkt hij nog helemaal niet. "Rustig, eerst hier elke week goed spelen. Ik wil hier mijn Engels verbeteren en daarna misschien nog Nederlandse lessen volgen." Om daar nog lachend aan toe te voegen: "Misschien ben ik op mijn veertigste wel trainer van Ajax."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws