Transparent
Inloggen
Sluiten

Barry Hulshoff: 'Dat Matthijs nu aanvoerder van Ajax is maakt hem trots'

13 maart 2018 07:33

In gesprek met het Algemeen Dagblad kijken meerdere oud-spelers van Ajax terug op de benoeming van Matthijs de Ligt als aanvoerder van Ajax. "Als B-junior was zijn doel om aanvoerder van Ajax te worden. Dat hij het nu is, ik weet niet voor hoe lang, maakt hem trots. Al denk ik niet dat hij zijn keuzes voor zijn voetbaltoekomst laat afhangen van het feit of hij aanvoerder is of niet," aldus Barry Hulshoff, zaakwaarnemer en vertrouwenspersoon van Matthijs de Ligt. "Matthijs heeft zijn carrièreplan al in zijn hoofd uitgestippeld. De vraag is alleen nog op welke termijn dat gaat gebeuren."

Hulshoff is er van overtuigd dat De Ligt klaar is voor het aanvoerderschap van Ajax. "Ik denk dat hij geestelijk en lichamelijk klaar is om aanvoerder te zijn. En over die verhoudingen met de oudere spelers in de selectie: Matthijs heeft een goed gevoel voor hiërarchie. Hij gaat de ervaren jongens echt de les niet lezen."

Ook Tomas Galásek werd om zijn mening gevraagd. Hij was in de seizoenen 2004/05 en 2005/06 de aanvoerder van Ajax. "Achttien jaar is wel héél erg jong. Je kunt niet alleen maar met jezelf bezig zijn. Dat is als speler wel omschakelen. Ik moest daar aan wennen," aldus Galásek. De Tsjech speelde ook bij Ajax toen Cristian Chivu op zijn 21e benoemd werd tot aanvoerder. "Ik was toen zelf 27, maar heb er geen moment moeite mee gehad. Chivu sprak niet zo gek veel, maar als aanvoerder gaat het vooral om je houding op het veld. De strijd aangaan, het juiste voorbeeld geven. Dat had Chivu van nature."

Søren Lerby vindt de keuze van Erik ten Hag geen gekke keuze. "Natuurlijk is het uitzonderlijk. Maar die jongen ís ook uitzonderlijk. Anders speel je niet op je zeventiende een Europa League-finale."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws