Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Blind: 'Ik ben nooit in wrok blijven hangen'

13 maart 2018 07:16

Tegenover De Telegraaf reageerde Danny Blind op het nieuws dat hij is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. De 57-jarige oud-speler, trainer en technisch directeur van Ajax is blij met het vertrouwen wat hij krijgt. "Ik ben erg content dat de rvc, directie én bestuursraad achter mijn voordracht staan. Dat wil je graag. Maar in alle eerlijkheid, hier had ik nooit eerder over nagedacht. Ik was een paar weken geleden op vakantie en had een oproep van rvc-voorzitter Leo van Wijk gemist. Dan weet je wel welke kant het opgaat," aldus Blind. "Nadat ik weg moest bij Oranje, heb ik bewust even rust genomen. Op mijn 38e stopte ik als speler bij Ajax en daarna ben ik 19 jaar in allerlei functies werkzaam geweest. Dan moet je de tijd nemen om erover na te denken wat je écht wilt. Ik heb wel wat aanbiedingen gehad en afgeslagen. Maar het commissariaat trok me, omdat ik in een fase van mijn leven zit dat dit soort jobs bij me past."

Blind wil echter niet uitsluiten dat hij ooit nog als trainer aan de slag gaat. "Je moet nooit nooit zeggen. Maar ik zeg natuurlijk geen ’ja’ na het verzoek van Leo als ik weet dat ik op korte termijn weer vertrek. Ik heb Leo wel meegedeeld dat ik er alleen nog voor open sta Louis van Gaal te assisteren als die nog eens een land onder zijn hoede krijgt. Het is aan Ajax of dat eventuele assistent-bondscoachschap dan valt te combineren met het commissariaat."

In 2012 vertrok Blind bij Ajax, nadat Johan Cruijff via de rechter zijn benoeming als technisch directeur tegenhield. "Ik ben nooit in wrok blijven hangen, heb er nadat ik in 2012 met Louis van Gaal bij Oranje aan de slag ging een streep onder gezet. Gaandeweg ben ik weer naar wedstrijden van Ajax gegaan en daar zag je me de laatste tijd regelmatig. Met Edwin van der Sar en Marc Overmars heb ik goed contact en met Jeroen Slop is dat nooit anders geweest."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws