Transparent
Inloggen
Sluiten

Mino Raiola: 'In de ideale wereld had Edwin van der Sar geen directeur van Ajax kunnen worden'

8 maart 2018 16:17

Tegenover Quote haalt zaakwaarnemer Mino Roiola uit naar Ajax. Volgens Raiola is het 'een gotspe' dat Edwin van der Sar de algemeen directeur van Ajax is. "Waar in de wereld kan de ceo van een onderneming zeggen: ik ben er nog niet klaar voor? Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Apple een ceo aanstellen die zegt: ik kan er niks van, maar ga het leren. In de ideale wereld had Edwin van der Sar geen directeur van Ajax kunnen worden," aldus de zaakwaarnemer.

Raiola is echter over meer dingen binnen Ajax niet te spreken. "Iedereen kan de beste voetballer ter wereld worden, jij, ik, hij (wijst naar een voorbijlopende man op straat), maar Cruijff verkleint dat principe door dogmatisch op te leggen dat alleen ex-voetballers trainers moeten worden. Hij wilde concurrentie killen. Dan krijg je verzwakking van je soort, dan krijg je incest. Daar heeft Darwin al van gezegd: dan ga je dood," zegt Raiola. "Alles wat ik tien jaar geleden heb gezegd komt nu uit. In Duitsland hebben ze een open structuur. Julian Nagelsmann, 30 jaar, is trainer van Hoffenheim, Domenico Tedesco is 32 en zit bij Schalke: coaches die niet hoog hebben gevoetbald maar fantastisch kunnen trainen. De Duitse competitie is uitermate competitief en het nationale elftal floreert."

Ook de verenigingsstructuur van Ajax zorgt voor ergernis bij de zaakwaarnemer. "Als Ajax een verhandelbaar aandeel was geweest, was het allang verkocht. 70 procent is in handen van leden van de vereniging, 30 procent is op de aandelenmarkt. Dat is niks. Ik vind het bijna volksverlakkerij, zoiets mag niet worden toegelaten op de beurs. Een club moet geleid worden als onderneming, waarbij de eigenaar de lusten en de lasten draagt van zijn goede en slechte daden. Ajax is een bijna misdadig aandeel," zegt Raiola daarover.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws