Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar over anonieme kritiek: 'Wees dan een grote kerel en zeg wie je bent'

8 maart 2018 06:55

Tegenover De Telegraaf haalt Edwin van der Sar uit naar de kritiek die hij afgelopen dagen in de krant kreeg. "Ik vind dat meneer Van Os het ook niet via de krant had moeten doen, maar die laat tenminste nog zijn naam erbij zetten. Anoniem vanuit de club, daar kan ik niks mee. Wees dan een grote kerel en zeg wie je bent," aldus de algemeen directeur van Ajax.

Erelid Arie van Os pleitte voor het opstappen van Van der Sar. "Ik had liever gehad dat hij dat rechtstreeks tegen me had gezegd," zegt de voormalig topkeeper, die verder niet inhoudelijk wil reageren op de kritiek. Op de opmerking dat hij diep in zijn hart ongelukkig in zijn functie is reageert hij wel: "Uiteraard heb ik het nog wel naar mijn zin. Natuurlijk is mijn werk leuker als we winnen. Maar dat geldt ook voor de spelers, de fans en iedereen hier op kantoor en op De Toekomst."

De algemeen directeur wil alleen maar vooruit kijken. "Dat we met z’n allen in een lastige fase zitten, is duidelijk. We geven allemaal vol gas om dat omgedraaid te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat de sportieve resultaten beter worden."

Van der Sar wil echter niet wegduiken voor de kritiek die hij kreeg van Van Os. "Ik vind dat een directeur zich binnen en buiten zijn eigen organisatie moet laten gelden. Nogmaals, ik vind niet dat hij het zo had moeten doen. Maar ik sta open voor kritiek. Dat was als speler zo en is als directeur niet anders."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws