Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis van Wijk: 'Bandé moet leren omgaan met kritiek'

7 maart 2018 12:01

In gesprek met Ajax Life bespreekt Dennis van Wijk de goede en mindere punten van Hassane Bandé. De Nederlander is momenteel hoofdtrainer van KV Mechelen, waar Bandé nu nog speelt. Vanaf komende zomer zal de aanvaller uit Burkina-Faso in Amsterdam spelen. Van Wijk vindt in tegenstelling tot Marc Overmars echter wel dat Bandé het beste tot zijn recht komt in de spits. "Op die plek speelde hij hier zijn beste wedstrijden, zoals tegen de driemansdefensie van Anderlecht en twee sterke beren van Gent. Hij moet tussen de linies spelen en uit de duels blijven. Hassane speelt op intuïtie. Als spits kan hij naar links en rechts uitwijken, in de bal komen of juist de diepte zoeken," aldus Van Wijk.

De trainer ziet op de flanken juist een probleem voor zijn aanvaller. "Hij moet gedisciplineerder spelen. Daar heeft hij nog problemen mee. Hassane is een ander type dan vleugelspelers uit de Ajaxopleiding. Hij zoekt niet op snelheid de een-tegen-een-situatie op, maar is juist sterk in de combinatie."

Van Wijk ziet voor Bandé wel nog een belangrijk verbeterpunt. "Hij is een leuke jongen, maar moet nog met kritiek leren omgaan. Dat is hij niet gewend. Afrikaanse jongens zijn trots. Ze zorgen voor de mensen in eigen land en er hangen altijd wat mensen omheen," zegt de Nederlander. "Hij zorgt bij veel mensen voor brood op de planken. Er staat druk op hem, maar ik heb hem wel verteld dat hij met kritiek moet kunnen omgaan, anders heeft hij volgend seizoen bij Ajax een groot probleem."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws