Transparent
Inloggen
Sluiten

Sam Hendriks: 'Ik kijk op mijn periode bij Ajax terug als een leuke en leerzame tijd'

7 maart 2018 11:55

Op de website van Go Ahead Eagles kijkt Sam Hendriks terug op de drie jaar dat hij bij Ajax speelde. Als speler van Go Ahead keert hij vrijdag weer terug op De Toekomst als Jong Ajax - Go Ahead Eagles dan op het programma staat. "Ik kijk op die periode terug als een leuke en leerzame tijd. Bij Ajax heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Weliswaar bleef mijn doorbraak in het eerste elftal uit, maar dat neemt niet weg dat ik terugkijk op een prettige periode bij Ajax. Ook op persoonlijk vlak heb ik me ontwikkeld. Het was voor mij de eerste keer dat ik het huis uit ging en verder is de cultuur in Amsterdam anders dan in Deventer of Doetinchem, waar ik geboren en getogen ben," aldus Hendriks.

De spits gaat verder: "Bij Ajax gaat geen dag voorbij dat er niet honderd procent van je wordt gevraagd. De trainingsfaciliteiten zijn top en werkelijk alles wordt getest, waardoor ik mijn lichaam goed heb leren kennen. Door te trainen met voetballers van een heel hoog niveau, trek je als speler ook je eigen niveau omhoog. In Amsterdam heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd en daar heb ik nu nog steeds profijt van."

Hendriks wordt ook gevraagd naar de prestaties van Jong Ajax, momenteel de koploper van de Jupiler League. "Jong Ajax is een goed voetballende ploeg met heel veel kwaliteiten. Het is een mix van spelers uit de eigen jeugd en jongens die vanuit de eerste selectie wel eens meespelen. Ze beheersen het positiespel goed, raken niet snel van slag en spelen hun eigen spel. Dat Jong Ajax hoge ogen gooit in de Jupiler League, verbaast me dan ook niet," zegt de aanvaller.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws