Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: Edwin van der Sar wordt vanwege gunfactor in het zadel gehouden door RvC

7 maart 2018 07:10

De Telegraaf komt ook vandaag met een groot artikel over algemeen directeur Edwin van der Sar. De directeur ligt bij veel mensen onder vuur in Amsterdam en gisteren werd door erelid Arie van Os nog min of meer het vertrek van Van der Sar geëist. De Telegraaf meldt vandaag dat de Raad van Commissarissen het echter niet over hun hart kan krijgen om Van der Sar weg te sturen. Hij wordt vanwege zijn gunfactor nog altijd in het zadel gehouden.

De Raad van Commisarissen van Ajax ziet echter wel het nodige mis gaan. Het wordt Van der Sar zwaar aangerekend dat hij de RvC niet informeerde toen Peter Bosz dreigde te vertrekken bij Ajax afgelopen zomer. Dit werd pas bekend toen Bosz zelf RvC-voorzitter Leo van Wijk telefonisch informeerde. Toen was er ook geen weg meer terug. Sindsdien zijn er 'veelvuldig indringende gesprekken'geweest tussen de RvC en de directie van Ajax, waarbij Van der Sar iedere keer het voordeel van de twijfel kreeg. Het zorgde echter wel voor het opstappen van RvC-lid Theo van Duivenbode, die ontevreden was over hoe de directie het beleid voerde.

De krant meldt dat meerdere Ajacieden bij de RvC hebben aangedrongen om Van der Sar een andere functie binnen Ajax te geven. Een ontslag hoeft hierbij niet nodig te zijn. "Ik denk dat Edwin diep in zijn hart ongelukkig is in zijn huidige functie," zegt een direct betrokkene tegen De Telegraaf, die wel anoniem wil blijven.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws