Transparent
Inloggen
Sluiten

Gemeente Amsterdam: 'Het is absoluut de bedoeling dat de stadionnaam wordt veranderd'

6 maart 2018 17:56

Het is nog altijd de bedoeling dat de Amsterdam Arena de naam van Johan Cruijff zal krijgen. Dat geeft een woordvoerder van de gemeente Amsterdam aan bij Ajax Life. In een column van Diederik Smit viel te liezen dat de naamswijziging definitief niet door zal gaan, maar daar is volgende gemeente niets van waar. "Wij hebben echt geen idee waar dit verhaal vandaan komt, maar die column van Diederik Smit klopt echt niet. Wij hebben ook met Ajax en de Arena gebeld, maar ook daar hadden ze geen idee waar dit vandaan komt. Die column is onzin. Het is absoluut de bedoeling dat de stadionnaam wordt veranderd in Johan Cruijff Arena," aldus woordvoerder Sebastiaan Meijer.

De gemeente is echter ook van mening dat het veel te lang duurt voordat alles helemaal is afgerond. "Sterker nog, het is gênant hoe lang het duurt. Dat gevoel leeft ook echt bij ons. Wij zijn ook absoluut niet tevreden over de voortgang, maar de intentie is bij alle partijen nog altijd om er met elkaar uit te komen."

Dat de gemeente het Stadionplein in Amsterdam ook wil vernoemen naar Johan Cruijff heeft hier niets mee te maken. "Dat staat echter helemaal los van de naamswijziging van de Arena. Het college wilde sowieso een mooie locatie in de stad naar Cruijff vernoemen. Een plek waar we als gemeente zelf over gaan. We hebben dat met de familie besproken en die vonden het heel mooi. Dat besluit staat echt los van het stadion," zegt Meijer.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws