Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Het gaat bij een middenvelder ook om goals'


7 februari 2018 07:15

Donny van de Beek heeft dit seizoen met acht goals na David Neres in de Eredivisie de meeste doelpunten in de selectie van Ajax gemaakt. Bovendien heeft de middenvelder in de voorronde van de Champions League ook twee doelpunten gemaakt, waardoor zijn totale productiviteit al op tien goals staat. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt Van de Beek naar het verschil met vorige twee seizoenen toen hij alleen een keer in de Europa League tegen Molde FK wist te scoren. "Ik heb mijn plek moeten vinden in de selectie. Meevoetballen is allemaal leuk, maar het gaat bij een middenvelder ook om goals. Ik focus me daar meer op," aldus Van de Beek. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb nu meer het besef dat ik wíl scoren. Ik kies mijn momenten om aan te sluiten. Het juiste moment herkennen gaat steeds beter. Ik ben niet meer de jongen die net komt kijken. Hoe meer je speelt, hoe meer er van je wordt gevraagd."

Dit seizoen werd Van de Beek één keer op de bank gezet door Marcel Keizer. Ajax verloor toen thuis van FC Utrecht en de wedstrijd daarna wist de middenvelder prompt een hattrick te maken op bezoek bij NAC Breda. "Liever maak ik dat niet mee. Maar misschien heeft het onbewust wel iets in mij losgemaakt. Ik heb dit seizoen mindere wedstrijden gespeeld. Dan moet ik niet zeuren als ik een keer op de bank kom," zegt Van de Beek over zijn eenmalige plek op de bank.

De rol onder Erik ten Hag is voor Van de Beek wel iets veranderd. Ten Hag wil dat Van de Beek en Hakim Ziyech vaker van positie wisselen om het spel op die manier dynamischer en verrassender te maken. Van de Beek daarover: "Het prettige is dat ik vaker goed uitkom om met mijn rechterbeen op doel te schieten."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws