Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax blokkeert kaarten wegens zwarthandel

12 januari 2018 09:19 - Ajax.nl

Naar aanleiding van recent onderzoek naar zwarthandel heeft Ajax honderden tickets geblokkeerd, waaronder bijna 200 kaarten voor Ajax - Feyenoord.

Het doorverkopen van tickets leidt tot hogere prijzen voor Ajacieden. Daarnaast kunnen fans van onze tegenstanders op deze manier tussen het Ajax-publiek belanden. Dit kan tot veiligheidsrisico’s leiden. Om die reden wordt streng opgetreden tegen deze illegale handel.

Hoe doen we dat?
Kaarten die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden zijn verkocht worden geblokkeerd. Het gaat hierbij om kaarten die zijn verkocht via onofficiële kanalen zoals Marktplaats, Viagogo, Ticketswap en alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden.

Supporters die via onofficiële kanalen kaarten kopen, betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Bovendien overtreedt degene die zijn/haar kaarten via dergelijke kanalen doorverkoopt de KNVB Standaardvoorwaarden en riskeert zodoende een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een geldboete van € 450.

Naar aanleiding van het onderzoek naar zwarthandel zijn honderden tickets voor de 2e seizoenshelft geblokkeerd. Daarnaast zijn de seizoenkaarten van de aanbieders geblokkeerd. De geblokkeerde kaarten worden niet opnieuw verkocht.

Meer op Ajax.nl


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws