Transparent
Inloggen
Sluiten

NRC: Familie Nouri neemt letseladvocaat in de arm


5 januari 2018 23:42 NRC

Bijna een half jaar geleden ging het volledig mis met Abdelhak Nouri toen de jonge middenvelder in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen naar de grond ging. Uiteindelijk bleek dat hij ernstige hersenschade had opgelopen. Het NRC komt vanavond met het bericht dat de familie van Nouri een letseladvocaat in de arm heeft genomen, omdat er twijfels zijn of de clubarts van Ajax wel adequaat gehandeld heeft.

Aanleiding om een advocaat in te schakelen is het feit dat Ajax geen volledige helderheid wilde verschaffen over wat er precies gebeurd is op de dag van het ongeluk. De inmiddels overleden burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan had eind augustus de familie al het advies gegeven om de Amsterdamse advocaat John Beer in te schakelen en dat heeft de familie nu dan ook gedaan.

Uit het onderzoek van het NRC is bovendien ook gebleken dat de KNVB bij een controle in 2014 al een hartafwijking bij Nouri geconstateerd heeft. De medische staf beoordeelde de afwijking als ongevaarlijk en deelde de informatie over de afwijking destijds met Ajax. De voetbalbond gaf tegenover het NRC aan dat in dit soort gevallen ook de voetballer en diens ouders op de hoogte worden gesteld, maar de familie reageerde geschokt toen zij dit nieuws van het NRC te horen gekregen hebben. Volgens de krant is de familie er van overtuigd dat ook Nouri zelf hier niet van op de hoogte was.

Meer op NRC


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws