Transparent
Inloggen
Sluiten

[video] Ajax O19 op koers voor overwintering in Europa na 1-4 zege bij Legia


31 oktober 2017 16:38

Verslaggever: -

Ajax onder 19 is nadrukkelijk op koers voor Europese overwintering. In de heenwedstrijd van de tweede ronde van de UEFA Youth League werd in Polen Legia Warschau met 1-4 verslagen. Die zege kwam tot stand nadat Ajax eerst nog op een achterstand was gekomen door een ongelukkig eigen doelpunt van Bakboord door een fout van doelman El Maach. Een kwartier voor tijd zou de Ajax-doelman zijn fout goedmaken door een penalty te stoppen. Sierhuis tekende voor twee treffers, Sidoel en Jensen voor de andere doelpunten.

Op 22 november volgt de return in Amsterdam. Bij kwalificatie voor de play-offs (tegen een van de nummers twee uit de 'Champions League' groepen) volgt de loting op 11 december en vervolgens de play-off wedstrijd op 6 of 7 februari. Dat duel en alle overige duels in de UEFA Youth League worden over één wedstrijd afgewerkt.

Scoreverloop:
1-0 Bakboord (31', eigen doel)
1-1 Sierhuis (42')
1-2 Sidoel (53')
1-3 Sierhuis (82')
1-4 Jensen (92')

Opstelling Ajax O19: El Maach, Bakboord, Sidoel, Botman, Bakker, Ter Heide (78', Jensen), Nunnely, Pasquali, Sierhuis, Ekkelenkamp, Ylätupa (84', Gravenberg)Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws