Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax loopt Champions League mis na 2-2 tegen Nice


2 augustus 2017 22:39

Ajax is er niet in geslaagd de play-offs van de voorronde van de Champions League te bereiken. Na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd werd een 2-2 gelijkspel in de Arena Ajax fataal. Twaalf minuten voor tijd velden de Fransen met de 2-2 het lot van Ajax.

Ajax leek erg onder de indruk van het eerbetoon aan Nouri. Ajax had het in de openingsfase heel lastig met de Fransen. Al na drie minuten bracht Souquet Nice op voorsprong uit de rebound na een save van Onana. In het vervolg kregen de Fransen kansen op meer.

Ajax richtte zich na de moeilijke openingsfase op. Justin Kluivert zorgde met zijn bravoure voor een aantal acties die Ajax weer het vertrouwen gaf. Het was opnieuw Donny van de Beek die de bal knap meenam in het strafschopgebied en de 1-1 uitstekend binnenwerkte. Het overwicht was voor Ajax en dat leverde kansen op voor Sánchez, Viergever, Kluivert en Schöne.

Na rust ging Ajax door. Na tien minuten kon Sánchez binnenglijden door de 2-1 na een prachtige pass van Ziyech,voor 2-1. Ajax had een overwicht, maar kon het uiteindelijk toch niet vasthouden. De ploeg kon niet hoog druk blijven zetten en zag daardoor dat de Fransen toch weer terug konden komen. Twaalf minuten voor tijd tekende Marcel voor de heel dure gelijkmaker. Met De Jong, Huntelaar en Neres probeerde Keizer nog alles of niets te gaan spelen. De kans kwam er nog voor Younes, maar de 3-2 zou niet meer vallen.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws