Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen doellijntechnologie bij Klassieker: 'moreel gezien kan je spelregels niet tussentijds veranderen'


27 februari 2017 18:07 Voetbal International

Verslaggever: -

Na overleg ziet de KNVB er van af om doellijntechnologie bij de Klassieker in de Arena te gebruiken, zo meldt Voetbal International. Na het veelbesproken eigen doelpunt van Jeroen Zoet, welke via doellijntechnologie ontdekt werd, gingen er stemmen op om de technologie ook bij de Klassieker toe te passen.

Vorig jaar en dit jaar doet de KNVB een test met de technologie waarbij deze de eerste seizoenshelft in de Arena werd gebruikt en de tweede seizoenshelft in De Kuip. Daar hebben de clubs mee ingestemd van te voren. De bond ziet er vanaf om de technologie voor de Klassieker terug te plaatsen naar de Arena. 'Je moet altijd nadenken of het een optie is. We hebben het vanochtend besproken en besloten het niet te doen. Niet uit financieel oogpunt, maar moreel kan het niet dat je de spelregels halverwege de competitie verandert,' zo meldt de voetbalbond.

Na het duel tussen Feyenoord en PSV was er al veel discussie dat de technologie slechts in één stadion gebruikt wordt en niet in alle stadions.

Meer: Voetbal International

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws