De Boer: 'Ajax te slordig'

3 augustus 2014 21:00

Verslaggever: -

Frank de Boer was na afloop niet te spreken over de manier waarop de ploeg veel te vaak balverlies leed in de opbouw. 'Wij waren te slordig in de eerste fase, daar wacht PEC Zwolle op,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports. 'In de eerste helft was het gelijkwaardig. We hadden veel meer balbezit, maar we waren niet vast genoeg.'

'Ik vond het de tweede helft wel beter gaan. Alleen leid je dan op cruciaal moment weer balverlies. Na de 1-0 achterstand moet ik zeggen dat we wel het initiatief hebben genomen. Dan zie je dat er meer lef komt, vooral aan de linkerkant kwam er meer beweging en dreiging. We moeten dat alleen niet na 60 minuten, maar vanaf het begin tonen. Ze hebben er alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren, moet ik wel zeggen. Dan weet je dat je achterin nog kansen weggeeft. Het belangrijkste is dat het balverlies in de opbouw moet beter. En ik weet zeker dat dat ook gaat gebeuren. Het is alleen jammer dat het op zo'n moment nu gebeurt.'