Transparent
Inloggen
Sluiten

Hagi reikt Gouden Schoen uit aan Chivu


2 september 2002 23:34

Verslaggever: M

Vanavond heeft Ajax aanvoerder Cristian Chivu op het 21ste Gala Voetballer van het Jaar de Gouden Schoen in ontvangst mogen nemen. Op verzoek van de verdediger zelf was Bondscoach Hagi speciaal voor die reden overgekomen naar Nederland om hem de prijs te overhandigen. De aanvoerder van Ajax liet weten zeer blij te zijn met zijn persoonlijke prijs nadat de ploeg vorig seizoen ook al het kampioenschap en de beker wist te winnen. Hij liet weten de uitdaging in het komende seizoen vooral te zien in de Champions League 'waar het echte voetbal gespeeld wordt tegen toptegenstanders'. 'Ik wil deze prijs delen met de spelers van Ajax en met mijn overleden vader' aldus Chivu.

In de verkiezing van De Telegraaf en VI bleef hij Alfred Schreuder, Dirk Kuijt en Marcus Allback voor. In 1998 was Edwin van der Sar de laatste Ajacied die deze eer ten deel viel.

Ajacied Van der Vaart werd ondanks zijn lange afwezigheid vorig seizoen gekozen tot Talent van het Jaar, ruim voor Feyenoord middenvelder Van Persie. Ajacied Mido eindigde op een derde plaats. Maxwell en Yakubu eindigden op een gedeelde 5e plaats.

Meer op


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws