Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax laat het thuis liggen

22 december 2010 12:12 - Stand eredivisie thuis en uit

Verslaggever: A

Ajax gaat als nummer 4 op de ranglijst de winterstop in. Deze plek is licht vertekend omdat de nummer 3, FC Groningen, een wedstrijd meer speelde en slechts 2 punten meer heeft. Toch is het niet de plek waar de Amsterdammers thuishoren. Als we wat nader naar de resultaten kijken, dan is te zien dat Ajax het met name thuis heeft laten liggen gedurende de eerste competitiehelft.

Op de ranglijst met alleen thuiswedstrijden is Ajax slechts 9e, gelijk met clubs als Feyenoord en ADO. Op verplaatsing deden de Amsterdammers het echter relatief goed en is er geen club met minder verliespunten. FC Twente liet uit één punt meer liggen en PSV twee punten meer. FC Groningen was thuis ongenaakbaar, maar haalde buiten het eigen stadion maar weinig.

Een ander opvallend verschijnsel is dat Ajax pas na rust echt wakker lijkt te worden. In de pauze stond Ajax slechts in 6 van de 18 wedstrijden al voor. In de tweede helft wordt meestal wél het verschil gemaakt en scoorde Ajax 11 doelpunten meer en kreeg het 3 doelpunten minder tegen dan voor rust.

Meer op Stand eredivisie thuis en uit




Tags

groningen ado competitiehelft feyenoord ongenaakbaar pauze thuishoren twente verliespunten verschijnsel wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht