Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint simpel van VFL Wolfsburg

18 januari 2002 20:27

Verslaggever: M

Ajax heeft vrijdagavond zonder al te veel moeite zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gewonnen. In een bijna leeg Sao Luis stadion in Faro werd het Duitse VFL Wolfsburg, momenteel 9de in de Bundesliga, met 2 - 0 verslagen. Dezelfde uitslag werd dinsdag al behaald tegen Sporting Club Farense met dezelfde doelpuntenmakers. Ook vrijdag lieten Wamberto en Richard Knopper namelijk de Amsterdamse treffers aantekenen. Een degelijke uitslag, waar echter weinig conclusies uit kunnen worden getrokken.

Ajax begon de wedstrijd, bij afwezigheid van de geblesseerde Maarten Stekelenburg, met Joey Didulica in het doel. De achterhoede werd gevormd door Vierklau (vervanger van Heitinga), Bergdolmo, Chivu en De Cler. Het middenveld werd ingenomen door Galasek, Van der Vaart en Maxwell. Voorin gaf Ronald Koeman dit keer de voorkeur aan Machlas i.p.v. Zlatan met Wamberto en Van der Meyde op de vleugels. In de tweede helft kwamen Knopper, O'Brien en Pienaar in het veld voor respectievelijk Maxwell, Vierklau en Van der Meyde.

Ajax begon enigszins slap aan zijn tweede vriendschappelijke wedstrijd in Portugal. Vooral de verdediging was het eerste kwartier niet bij de les. Dit resulteerde in een aantal kansjes voor VFL Wolfsburg, maar de Duitsers wisten daarvan niet te profiteren. Munteanu was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn afstandsschot miste het doel van Joey Didulica op een meter. Naarmate de wedstrijd vorderde ging Ajax iets beter draaien. De passing werd zuiverder en dat kwam het spel van de Amsterdammers ten goede.

Wamberto kreeg in de 15de minuut de ideale mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten.Van der Vaart zette de actieve Braziliaan prachtig alleen voor de keeper, maar het schot van de rechterspits van Ajax stuitte op de doelverdediger van VFL Wolfsburg, Raitmeier. 6 minuten later wist Van der Meyde de bal wel in het doel te werken, maar het doelpunt werd niet goedgekeurd. Het leer was bij de voorzet van Maxwell al over de achterlijn gegaan en daarnaast sloeg Van der Meyde de bal a la Maradonna het doel in.

Ook de eerste minuten van de tweede helft was er sprake van enige druk van de Duitsers. Via kunst en vliegwerk hield de goed keepende Didulica echter zijn doel schoon. Dat kunststukje was niet besteed aan Raitmeier. Hij was na 50 minuten spelen de oorzaak van het eerste doelpunt van Ajax. De doelman verslikte zich in een lastige terugspeelbal en schoof pardoes de bal in de voeten van Wamberto die geen moeite had de uitgelezen mogelijkheid te verzilveren. Maxwell mocht dit moment nog net meemaken voordat hij werd gewisseld voor Knopper.

Het inbrengen van Knopper in het elftal had hetzelfde effect als in het duel tegen Farense dinsdag. Er kwam meer creativiteit op het middenveld en er werd meer naar voren gevoetbald. Toch kwam het team van Wolfgang Wolf nog bijna op gelijke hoogte. Maric kreeg vanuit een hoekschop een vrije kopkans, maar wist die niet gelukkig niet te benutten. Vervolgens was het alleen maar Ajax dat de klok sloeg. Machlas en Van der Meyde hadden de kans om de voorsprong te vergroten, maar het vizier van het tweetal stond niet op scherp.

Met het vizier van Knopper was in de 70ste minuut daarentegen niets mis. Nadat Wamberto nog Raitmeier op zijn pad trof liet Knopper zien wel trefzeker te zijn. Hij scoorde de tweede treffer van de avond voor Ajax en tegelijkertijd zijn tweede doelpunt binnen een week. Wamberto had een kwartier voor tijd zelfs nog de derde treffer op zijn schoen maar hij miste jammerlijk. Tot teleurstelling van het handjevol Ajax-fans, die zich veelvuldig lieten horen, en de speaker die daardoor niet voor de derde maal zijn passie voor voetbal kon laten horen.

Meer op




Tags

knopper wamberto meyde wolfsburg maxwell didulica raitmeier farense joey machlas vaart vierklau vizier aantekenen achterhoede achterlijn bergdolmo besteed braziliaan brien bundesliga chivu cler dichtst doelverdediger faro galasek handjevol heitinga kansjes keepende koeman kopkans kunst kunststukje les maradonna maric munteanu naarmate pardoes passie passing pienaar portugal rechterspits resulteerde schoen schoof schoon slap speaker sporting stekelenburg stuitte terugspeelbal trefzeker verslikte vliegwerk vorderde wolf wolfgang zlatan zuiverder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal