Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verslaat Volendam in Memorial Match

12 januari 2002 20:01

Verslaggever: M

In het ijskoude stadion in Volendam heeft Ajax zijn eerste wedstrijd in het jaar 2002 gewonnen. Ajax zegevierde in de Nieuwjaarsbrand Memorial Match tegen de plaatselijke FC met 5 - 1. Bij rust leidde Ajax al met 2 - 0 door doelpunten van Andy van der Meyde en Wamberto. In de tweede helft zorgden Machlas, Knopper en Van der Gun voor de overige treffers. Esajas liet de enige treffer voor de thuisploeg aantekenen. Koeman wisselde veelvuldig, waardoor een flink aantal spelers zaterdagavond in actie kwamen.

Zo mochten Pasanen en Van der Gun in de tweede helft hun rentree maken in het eerste elftal van Ajax. Beide spelers waren langdurig uitgeschakeld wegens hardnekkige blessures. Van der Gun gaf gelijk zijn visitekaartje af door onmiddelijk te scoren. Opmerkelijk was ook de invalbeurt van Van Halst, de kale middenvelder die door Koeman weer bij de selectie is gehaald. Sinds lange tijd kwam hij weer is aan spelen toe. De wedstrijd stond geheel in het teken van de herinnering aan de nieuwjaarsbrand in Volendam in 2000.

Ajax speelde in de eerste helft met de volgende spelers: Didulica, De Cler, Bergdolmo, Chivu, Heitinga, Pienaar, Galasek, Yakubu, v/d Meyde, Zlatan en Wamberto. Invallers o.a. Machlas, v/d Gun, Knopper, Van Halst en Pasanen. 3850 toeschouwers kwamen op het benefietduel af. Beelden van de wedstrijd zijn vanavond te zien bij Studio Sport op Nederland 2. De uitzending begint om 22:25 uur.

Meer op




Tags

volendam match memorial halst knopper koeman machlas meyde nieuwjaarsbrand pasanen wamberto aantekenen andy benefietduel bergdolmo chivu cler didulica esajas galasek hardnekkige heitinga herinnering ijskoude kale nederland onmiddelijk opmerkelijk pienaar plaatselijke uitzending visitekaartje yakubu zegevierde zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal