Transparent
Inloggen
Sluiten

Alleen bij Ajax elke helft wat te beleven

Verslaggever: A

Dat Ajax uiteindelijk een puntje tekort kwam voor de landstitel is zoals bekend vooral te wijten aan de grote efficiëntie van FC Twente in de wedstrijden. Met relatief weinig doelpunten werden bijzonder veel punten behaald. Dat effect is ook zichtbaar als we de fictieve ranglijsten per helft bekijken. Met enorme voorsprong op de concurrentie staat Ajax daarop bovenaan. Ajax stond in maar liefst 21 van de 34 wedstrijden bij rust al voor. FC Twente en PSV slechts in 13 gevallen. Soortgelijke cijfers gelden voor de tweede helften.

Kijken we naar de ranglijsten per helft, dan zien we dat Ajax door thuis 16 van de 17 wedstrijden te winnen vergelijkbaar presteerde met de kampioen. Uit werd echter één puntje minder gepakt.

Tevens is te zien dat de Amsterdammers een groot thuisvoordeel genieten. Maar liefst 57,6% van de punten werd thuis gehaald en 60,4% van de doelpunten viel in de ArenA. FC Twente won uit 11 wedstrijden met een doelsaldo van +13.

Meer op Eredivisie stand per helft




Tags

twente puntje ranglijsten arena efficientie fictieve landstitel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal