Ajax wint eerste oefenduel met ruime cijfers

7 juli 2001 17:41

Verslaggever: JL/LD

Ajax heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen 2001-2002 met ruime cijfers gewonnen. Op Sportpark Bovenmolen versloegen de Amsterdammers amateurvereniging VV Owios uit Oldebroek met 0-13. Topscorers waren Zlatan (4x) en Cruz (3x). De vriendschappelijke wedstrijd stond in het teken van het 75-jarig jubileum van Owios, dat uitkomt in de eerste klasse van de KNVB.

Het duel kende een flitsende start. Binnen ??n minuut wist Nikos Machlas bij zijn eerste balcontact het doel te treffen. Vijf minuten later werd hij neergehaald in het strafschopgebied; Christian Chivu, die na twintig minuten met een hamstringblessure uitviel, verzilverde de penalty. In de tiende minuut scoorde Pius Ikedia, die overigens een matige wedstrijd speelde, de derde Amsterdamse treffer. Nog geen minuut later scoorde de mee op gekomen Tim de Cler: 0-4. Enkele minuten nadat de geblesseerde Chivu werd gewisseld voor van Twente teruggehaalde Mitchell Piqu?, raakte ook Machlas geblesseerd. Hij werd vervangen door Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse aankoop scoorde binnen twintig minuten tweemaal en bepaalde de ruststand op 0-6.

In de tweede helft duurde het even voordat Ajax tot scoren kwam. In de 63ste leidde Mido, die in de tweede helft was ingevallen voor Wamberto, een productieve fase in van Ajax: 0-7. Binnen enkele minuten scoorden ook Daniel Cruz en Zlatan Ibrahimovic. Een kwartier voor tijd maakte Cruz de tiende treffer. Ook Van der Meijde pikte nog zijn doelpuntje mee, maar de topscorers Zlatan en Cruz bepaalden de eindstand op 0-13.

Over drie dagen staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan zal Ajax het om 19:30 uur in Tiel opnemen tegen het plaatselijke Theole.