Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: ECV besluit over nieuwe opzet Eredivisie

22 november 2007 10:06

Volgens het Algemeen Dagblad zal de Eredivisie CV op donderdag 13 december besluiten over de onlangs uitgelekte plannen om de Eredivisie anders op te zetten. De verwachting is dat de plannen zullen worden aangenomen. De Eredivisie gaat dan verder in de nieuwe opzet vanaf 2009/2010.

De voornaamste moeilijkheid bij invoering zit hem in de eerste divisie. Volgens de plannen gaat de Eredivisie terug van 18 naar 16 clubs, waardoor twee extra clubs moeten degraderen. De eerste divisie bestaat nu al uit 20 clubs en een uitbreiding naar 22 lijkt niet haalbaar.

Volgens het AD wil de ECV de eerste divisie dwingen mee te gaan in de plannen, door te dreigen de geldkraan dicht te draaien. Op dit moment vloeit een deel van de televisiegelden uit de hoogste afdeling naar de eerste divisie.

Meer op




Tags

eredivisie ecv afdeling dreigen geldkraan moeilijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos