Transparent
Inloggen
Sluiten

Fontein: Ajax heeft belang bij langzittende leiding


20 oktober 2007 17:22 NRC Handelsblad

Verslaggever: RvN

In een interview met het NRC Handelsblad zet Maarten Fontein uiteen dat Ajax juist belang heeft bij een langzittende leiding in plaats dat er nu weer mensen uit de top zouden vertrekken.

„We hebben een beleidsplan gemaakt dat nu een jaar oud is. Financieel liggen we op koers, mede omdat we verliesgevende activiteiten hebben gecorrigeerd en een megadeal hebben gesloten met Aegon. In de organisatie werken de juiste mensen op de juiste plaats. Sportief lopen we qua prestaties achter. Het was teleurstellend dat we twee achtereenvolgende jaren zijn uitgeschakeld voor de Champions League. Het zou erg opportunistisch zijn om voorzitter John Jaakke en directeur Maarten Fontein nu weg te sturen, mede omdat Huntelaar een penalty miste tegen Slavia Praag.”

„Een club en een bedrijf hebben baat bij rust en stabiliteit. Wat is kenmerkend voor een succesvol bedrijf? Stabiele leiding. Wat is kenmerkend voor een succesvolle club? Lang zittende trainers. Kijk naar Arsène Wenger bij Arsenal, Alex Ferguson bij Manchester United. Ajax boekte de beste resultaten onder Rinus Michels en Louis van Gaal die lang aanbleven. De laatste tien jaar had Ajax twee voorzitters, vier algemene directeuren, drie technische directeuren, zes trainers en vijf hoofden van de jeugdopleiding. Dat moet veranderen.”

Meer op NRC Handelsblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws