Nederlands elftal loopt in Roemenie tegen eerste nederlaag

14 oktober 2007 09:48

Verslaggever: JL

Het Nederlands elftal is zaterdagavond tegen zijn eerste nederlaag in de EK-kwalificatiereeks gelopen. Oranje ging in Constanta met 1 - 0 onderuit tegen Roemenie. De enige treffer van de avond kwam van de schoen van Goian 19 minuten voor tijd. Maarten Stekelenburg speelde de gehele wedstrijd in het doel van Nederland. Hij verving de geblesseerde Van der Sar. John Heitinga startte in de basis en moest in de 68ste minuut plaatsmaken voor Kew Jaliens. Aan Roemeense zijde speelde George Ogararu de volle 90 minuten. Ook oud-Ajacieden Cristian Chivu en Bogdan Lobont speelden de hele wedstrijd.

Door de nederlaag heeft het Nederlands elftal de eerste plaats in de poule af moeten staan aan Roemenie. Oranje komt woensdag weer in actie. In Eindhoven is Slovenie dan de tegenstander.