Transparent
Inloggen
Sluiten

Aankoop Arena dichterbij? Amsterdam bereid belang te verkopen aan Ajax

20 oktober 2006 20:44 - DFT

Verslaggever: RvN

De Financiele Telegraaf meldt dat de gemeente Amsterdam bereid is zijn indirecte belang van 48% in de Amsterdam Arena te verkopen, mits daar een "redelijke prijs voor wordt betaald." Ook zegt de woordvoerder van de gemeente dat de gemeentee af en toe met Ajax praat over de verkoop van het belang in het stadion.

"De afgelopen tijd hebben we incidentele gesprekken met AFC Ajax gevoerd over de verkoop van dit belang en die gesprekken lopen nog. Ajax kent ons standpunt", aldus Gehrels die toevoegt dat de bereidheid tot verkoop een jaar geleden in de gemeenteraad al is gebleken. De woordvoerder geeft verder geen indicatie voor wat de gemeente onder ?een redelijke prijs? verstaat.
Ajax heeft een belang van 13,2% in de certificaten van de Stichting Administratiekantoor Stadion Amsterdam. Die stichting is voor 100% eigenaar van het Ajax-stadion. De certificaten geven geen recht op zeggenschap.

De voetbalclub had dit belang voor EUR9,1 miljoen in de boeken staan, maar afgelopen maandag meldde het voetbalbedrijf bij de jaarcijfers dit belang met EUR4,1 miljoen te hebben afgewaardeerd tot EUR5 miljoen.
De gemeente heeft nog geen afwaardering laten plaatsvinden van haar belang en heeft dit voor EUR31,5 miljoen in de boeken staan. "Amsterdam bekijkt bij het opstellen van de jaarrekening in januari of het voorbeeld van Ajax wordt gevolgd," aldus woordvoerder Reshef.

Chief financial officer van Ajax (CFO) Jeroen Slop zei eerder tegen Dow Jones Nieuwsdienst dat uitbreiding van het belang momenteel niet aan de orde is.
Ajax zal bij een vergroting van de deelneming in het stadion volgens Slop tot uitgifte van aandelen moeten overgaan, om deze transactie te kunnen betalen.
Diverse kranten meldden na maandag echter dat Ajax overweegt het belang uit te breiden, een lezing die door Ajax in een reactie werd weersproken.

Meer op DFT




Tags

gemeente arena certificaten dichterbij slop administratiekantoor afc afgewaardeerd afwaardering bereidheid cfo deelneming dow eigenaar gehrels gemeentee incidentele jaarrekening jones lezing meldden nieuwsdienst officer reshef telegraaf toevoegt uitgifte vergroting verstaat weersproken zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal