Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wil naam koppelen aan Chinese club

19 oktober 2006 13:19 - Voetbal International

Verslaggever: HT

Algemeen directeur Maarten Fontein en technisch directeur Martin van Geel overwegen om de naam Ajax te verbinden aan een Chinese profclub. De twee brachten recentelijk een bezoek aan China en zijn onder de indruk, meldt Voetbal International. "We gingen ervan uit dat Ajax bij vijftig miljoen Chinezen zou aanspreken, maar het blijken er eerder tweehonderd miljoen te zijn", aldus Fontein in VI.

Een jeugdopleiding zal er niet komen, daar is het niveau volgens Fontein te laag voor: "We willen de naam Ajax commercieel benutten en dat werkt het best door onze naam aan een bestaande club te koppelen."

Fontein zegt geleerd te hebben van de fouten die bij Ajax Cape Town gemaakt zijn. "In de zes jaar dat we in Zuid-Afrika zitten hebben we een aantal lessen geleerd. Een uitvloeisel daarvan is dat we nu met de installatie van Hans Vonk veel beter controle over de gang van zaken hebben. Ook willen we de club dichter bij het volk brengen." Ajax boekte afgelopen jaar 500.000 euro verlies in Zuid-Afrika.

Meer op Voetbal International




Tags

fontein afrika cape china chinezen hans installatie recentelijk town uitvloeisel vonk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal