Ajax verliest met 2-1 van Borussia Dortmund

29 juli 2006 10:38

Ajax heeft het oefenduel tegen Borussia Dortmund met 2-1 verloren. het duel werd gespeeld in L?denscheid. Het duel dat om 14.00 uur zou begonnen, begon ruim 50 minuten later door vertraging van de selectie van Borussia. AT5 meldt dat de spelersbus van Ajax de gestrandde spelers van Borussia heeft op moeten halen. Ajax trof bij de tegenstander Steven Pienaar, die in de basis startte.

Ajax kwam op een 0-1 voorsprong na een half uur spelen door een doelpunt van topscorer Huntelaar. Op het einde van de tweede helft bogen de Duitsers de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. eerst was het kringe die scoorde en vervolgens benutte Kruska een door Vermaelen veroorzaakte penalty.

0-1 Huntelaar ('31)
1-1 Kringe ('78)
2-1 Kruska ('81 penalty)

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Grygera, Gabri, Maduro, Sneijder, Rosales, Huntelaar en Perez.
Invallers: Ogararu, Emanuelson, Babel, Rosenberg, Vertonghen en Lindenbergh

Opstelling Borussia: Pirson, Brzenska, Kruska, Valdez, Dede, Frei, Kringe, Pienaar, W?rns, Degen, Sahin