Ajax verslaat Emmen met 0-6

25 juli 2006 18:29

Verslaggever: RvN, rosales

Ajax heeft de vriendschappelijke wedstrijd in Veenoord tegen eerste divisieclub Emmen met 0 - 6 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van achtereenvolgens Rosales, Sneijder, Vermaelen, Schilder, Vertonghen en Huntelaar.

Het eerste doelpunt viel al na ongeveer 5 minuten. Een vrije trap van Sneijder werd door Rosales nog aangeraakt. De Argentijn scoorde daarmee al snel in de wedstrijd de openingstreffer. Na bijna een kwartier was het Sneijder die de stand verdubbelde, op aangeven van Rosenberg die een fout in de verdediging van Emmen afstrafte. Vermaelen was de maker van het derde doelpunt. Hij scoorde na een hoekschop van Sneijder.

Laatstgenoemgde stond ook aan de basis van de vierde treffer. Via een prachtige steekbal zette hij Schilder vrij voor de keeper. Schilder maakte geen fout en zorgde voor de 0 - 4 ruststand. Ajax speelde in de eerste helft voornamelijk op de helft van Emmen. Het tempo van de Amsterdammers was, gezien de tropische omstandigheden, nog behoorlijk. Na 36 minuten spelen verving Huntelaar Rosenberg in de voorhoede. In de tweede helft kwamen ook Heitinga (voor Stam) en De Mul in het veld. Achtereenvolgens Boakye, Perez en Vertonghen kwamen ook in het veld.

De 0-5 kwam tot stand via een assist van Stekelenburg! Een uittrap van hem belandde bij Vertonghen die de 0-5 binnenschoot. Vlak voor tijd schoot schutter Huntelaar nog de 0-6 binnen.

Uiteraard kan je terecht in de Ajax Chatbox om andere fans te ontmoeten.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Lindenbergh, Sneijder, Schilder, Manucharyan, Rosales, Rosenberg

Bank: Vermeer, Boakye, Grygera, Heitinga, Perez, Vertonghen, De Mul, Huntelaar