Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Opvolger Steijn: wie?

Deze normale topic is open en bestaat uit 21 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Van Gaal? Liever niet eigenlijk. Hij zou een goede interim zijn geweest, maar ik vind hem wat te ouderwets en te oud om echt als vaste coach te gebruiken.

Wie het ook wordt, het moet echt een topcoach zijn. We hebben denk ik vanmiddag weer kunnen zien dat de kwaliteit en keuzes van de coach gewoon heel veel uitmaken. In de eerste helft speel je weer dat achterlijke 4-5-1 wat vlees noch vis is. Je speelt niet aanvallend maar je speelt ook niet verdedigend of op de counter, en de pressing is al even besluiteloos.

Daarnaast is 4-5-1 natuurlijk ook idioot in elk scenario waarin je in eigen huis moet winnen. Iedereen behalve Van 't Schip kon zien dat je in de eerste helft op het middenveld een man tekort kwam. En dan is een van die middenvelders in ondertal ook nog de logge Van den Boomen. Na rust ga je terug naar een veel logischere veldbezetting, met de meeste spelers ook op een logische plek. En belangrijker nog, ze krijgen de simpele opdracht om meer 1 op 1 gaan spelen. Dan weet iedereen gelijk veel beter wat hij moet doen. Waarom heeft Van 't Schip dit niet vaker gedaan? Een goede coach verschaft duidelijkheid aan zijn spelers. Hij negeert zijn medische staf ook niet. Dat is gewoon puur amateurisme. Er is geen enkele reden waarom Brobbey per se moest starten.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 14 april 2024 om 23:17:

open/sluit de onderstaande quote:

BertjeK schreef op 14 april 2024 om 09:20:

open/sluit de onderstaande quote:

Sevic schreef op 14 april 2024 om 09:08:

Peter Bosz was vorig jaar juni een uitstekende keuze geweest, maar die was kennelijk niet goed genoeg.

Doet het werkelijk uitmuntend bij PSV. Als je naar de spelersgroep kijkt, is dat op veel posities niet eens bijster goed. Spelers als Til, Teze, Ramalho, Mauro Junior en Boscagli zijn niet om direct jaloers op te worden. Toch functioneert het als een tierelier. Gaan meer dan 100 goals maken dit seizoen en op 1 nederlaag na ongeslagen. Zeer soeverein.

Dat was Svens grootste fout: Bosz laten lopen ten faveure van Steijn.Klopt. Ook als je kijkt dat al die spelers onder van Nistelrooy ook al speelde zie je dat ze nu echt beter functioneren.
De individuele kwaliteiten zijn dan ondergeschikt als het teamspel goed is en als het team goed staat. Dan kom je zelfs met spelers als Teze, Ramalho, Boscagli, etc gewoon ontzettend ver.

Dat is de verdienste van een goede trainer.


Ja, ik denk ook dat met de juiste trainer we al grote vooruitgang op het veld gaan zien. Slechts een aantal gerichte transfers zouden dan voldoende moeten zijn.


Volledig mee eens, ik denk dat je niet meer dan 2 à 3 nieuwe spelers moet kopen deze zomer. Een rechtsbuiten en een aanvallende middenvelder, meer heb je in principe niet nodig. Je zou achterin nog iets kunnen doen, maar met een fatsoenlijke trainer is het goed mogelijk dat dat helemaal niet nodig is.

Kijk nou naar wat er bij PSV achterin staat. Teze, Ramalho, Boscagli, Dest, Van Aanholt. Soms Schouten en Obispo. Benitez op doel.

Is dat nu van een dusdanig ander kaliber dan namen als Rensch, Hato, Kaplan, Sosa, Sutalo? En Ramaj is toch gewoon een betere keeper dan Benitez?

Je kunt best van mening zijn dat Teze een betere rechtsback is dan Rensch, of dat Dest het beter doet dan Sosa, maar de verschillen in kwaliteit tussen de spelers zijn veel kleiner dan de verschillen in prestaties.

We moeten deze zomer gewoon 8 à 10 spelers lozen, 2 à 3 gerichte aankopen doen, maar vooral een GOEDE TRAINER aanstellen die de spelers fit krijgt, op de juiste plek zet, een normale verdedigende organisatie neerzet en de onrust uit de bestuurskamer weghoudt van de kleedkamer. Is echt geen hogere wiskunde.

 

+3/-0

Je zal toch ook een LB erbij moeten hebben en afscheid nemen van Sosa. Verder vind ik de spoeling centraal achterin iets te dun, omdat het allemaal heel jonge spelers zijn. Middenveld moet je volgens mij ook een creatieve speler halen, want er is geen enkele middenvelder die deze positie op die manier kan invullen.

Voorin heb je ook nog 2 buitenspelers nodig, want je kan geen seizoen bouwen op Godts, Forbs voldoet niet en op RB is de spoeling wel heel dun.

Je zal toch minstens 2 transferperiodes nodig hebben om dit min of meer recht te trekken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 15 april 2024 om 09:19:

Je zal toch ook een LB erbij moeten hebben en afscheid nemen van Sosa. Verder vind ik de spoeling centraal achterin iets te dun, omdat het allemaal heel jonge spelers zijn. Middenveld moet je volgens mij ook een creatieve speler halen, want er is geen enkele middenvelder die deze positie op die manier kan invullen.

Voorin heb je ook nog 2 buitenspelers nodig, want je kan geen seizoen bouwen op Godts, Forbs voldoet niet en op RB is de spoeling wel heel dun.

Je zal toch minstens 2 transferperiodes nodig hebben om dit min of meer recht te trekken.


Linksback: voorlopig hebben we Sosa (Kroatisch international, jarenlang basisspeler Bundesliga) nog en komende zomer keert Wijndal (Nederlands international, voormalig aanvoerder AZ) terug. Ook van Avila (Argentijns jeugdinternational) zijn we nog lang niet af. Compleet onverantwoord om onder die omstandigheden in een nieuwe linksback te investeren. Je zult eerst 2 van die 3 namen moeten verkopen, wil je daar überhaupt aan kunnen denken. Relevanter is de vraag waarom Wijndal bij AZ aanvoerder en international werd en bij ons aan alle kanten voorbijgevlogen werd door hele matige Eredivisie-vleugelspelertjes. Zelfde geldt voor Sosa. Op een gegeven moment ligt het niet meer aan al die spelers, he.

Spoeling achterin: Mwoah, die is niet zo dun. Je hebt Gooijer, Rensch, Sutalo, Medic, Hato, Kaplan, Avila, Sosa. Volgend jaar Wijndal weer terug. Medic en Avila kun je serieus aan twijfelen of ze het niveau aankunnen, de rest zie ik met een fatsoenlijke trainer wel een acceptabel niveau halen. Gooijer is nog even afwachten i.v.m. zijn leeftijd, maar voordeel van de twijfel als reserve-rechtsback. Dan praat je over 7 spelers voor 4 posities. Die dunne spoeling valt wel mee.

Creatieve middenvelder: Eens, die benoemde ik ook al (als aanvallende middenvelder). Daar mag ook echt wel wat aan uitgegeven worden, want deze speler moet beduidend beter zijn dan Hlynsson.

Buitenspelers: Godts moet gewoon spelen komend seizoen. 'Je kunt er niet op bouwen', tsjah... konden we op een 18-jarige Sneijder bouwen in 2002/2003? Soms moet je een groot talent gewoon een basisplaats geven i.p.v. telkens rustig vanaf de bank willen brengen. Ik zou dat bij Godts doen. Dan heb je met Brobbey een prima spits en met Rijkhoff zijn vervanger. Op rechtsbuiten zou ik iets kopen, maar met Van Axel Dongen heb je ook al een reserve-vleugelspeler. Forbs als Rommedahl 2.0 erbij als tweede wissel. Waarom zou je dan nog een vijfde vleugelspeler willen kopen? Waarom wil je überhaupt spelers kopen voor op de bank?

Probeer nu gewoon een fatsoenlijke basis neer te zetten met als prio 1 een goede trainer. Niet weer 5/6/7 spelers kopen. Vooral verkopen en de basis op orde.

 

+4/-0

Wat betreft verdedigers komend seizoen:

Wijndal, Sosa, Baas en eventueel Martha voor linksback. Martha is niet goed genoeg en Baas zou ik nog een seizoen verhuren, want bij NEC speelt hij op verschillende posities en is met name aanvallend gezien van waarde geweest in Nijmegen. Sosa en Wijndal blijven over als échte linksback opties.

Hato, Kaplan en Avila linkscentraal achterin. Avila is langdurig geblesseerd, dus hij zou voor geen enkele club voorlopig een optie zijn. Met Kaplan en Hato heb je gewoon de twee beste opties al in huis.

Sutalo, Rensch en Medic rechtscentraal achterin. Medic is niet goed genoeg, dus je kunt hem verkopen of behouden als backup. Sutalo zou de juiste man voor deze plek moeten zijn en daar is hij ook voor gehaald. Rensch is vooral rechtsback voor ons geweest, tevens een alternatieve optie voor deze positie.

Rensch, Gooijer, Gaaei en eventueel Sánchez als rechtsbacks. Gooijer heeft laten zien prima als backup te kunnen fungeren en Rensch is basisspeler. Gaaei is verdedigend nog altijd erg kwetsbaar, dus hij kan gezien worden als backup rechtsback, maar we weten allemaal dat hij beter is als rechtervleugelverdediger: dit geldt ook voor Sosa en ik denk ook Martha, wat betreft de andere zijde. Tot slot ben ik vergeten of Sánchez al definitief weg is, maar ik denk dat we met de andere rechtsbacks betere opties in huis hebben dan de Mexicaan.

Dus samengevat hebben we genoeg verdedigers in huis. Allicht spelers als Martha en Medic laten vertrekken (Avila wordt lastig met zijn blessure), maar je zou hooguit één aankoop moeten doen in deze linie (of géénéén) om te voorkomen dat je wederom te veel aankopen doet in de zomer. Belangrijk is de ontwikkeling van o.a. Sutalo en de linksbacks vertrouwen geven.

 

+3/-0

Sowieso worden aankopen veel te snel afgeschreven. Gvardiol en Sutalo waren vorig seizoen de grootste CV talenten van Kroatië.

Gvardiol gaat naar City, een op elkaar ingespeeld elftal met een duidelijk ingeslepen spelsysteem en een toptrainer. Speelt alsof hij er al jaren speelt.

Sutalo gaat naar FC Looney Tunes waar de trainer een privéoorlog uitvecht met de TD, de diverse bestuurslagen over elkaar heen buitelen in een ordinaire machtsstrijd, directieleden beschadigd weg worden gejaagd, er voor het tweede jaar op rij een giga sloot aan aankopen is gedaan terwijl alle ervaren sterkhouders zijn vertrokken of weggepest, de disfunctionele staf elke week een andere opstelling en zelfs spelsysteem verzint met behulp van een dartbord en de medische staf gevaarlijk incompetent is.

Maar volgens een hoop supporters en journalisten "heeft Sutalo €25m gekost en moet hij direct het elftal maar op CL niveau krijgen met zo'n aankoopprijs".

Nee, zo werkt het dus niet.

Een goede trainer kan veel meer uit veel van deze spelers halen. Eerst maar eens kijken wie de nieuwe trainer wordt.

 

+4/-0

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 18:13:

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc


Van den Boomen lijkt ook best wat salaris te verdienen, dus hem zou ik verkopen ook om die reden. Henderson halen afgelopen januari, lijkt mij een relatief wanhopige zet. Ik denk ook niet dat deze investering heel wijs is gebleken.

Sutalo zou ik niet vervangen voor een goedkopere optie. Tenzij je voor goedkoop een verborgen diamant kan vinden, gooi je veel potentie weg, want met Sutalo heb je een speler wie een echt hele goede verdediger kan worden.

Bergwijn verkopen, Godts neemt zijn plek over en een rechtsbuiten kopen is een no-brainer (zonde dat Chico weg is). Rulli verkopen evengoed met zijn status en salaris, wetende dat Ramaj eerste keuze is. Alleen Berghuis van dat rijtje is een maybe voor mij; gezien zijn recente blessureleed en leeftijd, kan ik begrijpen dat ook hij hier genoemd wordt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 19:06:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 18:13:

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc


Van den Boomen lijkt ook best wat salaris te verdienen, dus hem zou ik verkopen ook om die reden. Henderson halen afgelopen januari, lijkt mij een relatief wanhopige zet. Ik denk ook niet dat deze investering heel wijs is gebleken.

Sutalo zou ik niet vervangen voor een goedkopere optie. Tenzij je voor goedkoop een verborgen diamant kan vinden, gooi je veel potentie weg, want met Sutalo heb je een speler wie een echt hele goede verdediger kan worden.

Bergwijn verkopen, Godts neemt zijn plek over en een rechtsbuiten kopen is een no-brainer (zonde dat Chico weg is). Rulli verkopen evengoed met zijn status en salaris, wetende dat Ramaj eerste keuze is. Alleen Berghuis van dat rijtje is een maybe voor mij; gezien zijn recente blessureleed en leeftijd, kan ik begrijpen dat ook hij hier genoemd wordt.Puur om zijn kwaliteiten (al moeten we die ook niet overdrijven) kun je hem erbij houden, maar afgezet tegen zijn salaris, leeftijd, blessuregevoeligheid en het feit dat het simpelweg een lul van een gozer is, opteer ik voor de exit.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 19:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 19:06:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 18:13:

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc


Van den Boomen lijkt ook best wat salaris te verdienen, dus hem zou ik verkopen ook om die reden. Henderson halen afgelopen januari, lijkt mij een relatief wanhopige zet. Ik denk ook niet dat deze investering heel wijs is gebleken.

Sutalo zou ik niet vervangen voor een goedkopere optie. Tenzij je voor goedkoop een verborgen diamant kan vinden, gooi je veel potentie weg, want met Sutalo heb je een speler wie een echt hele goede verdediger kan worden.

Bergwijn verkopen, Godts neemt zijn plek over en een rechtsbuiten kopen is een no-brainer (zonde dat Chico weg is). Rulli verkopen evengoed met zijn status en salaris, wetende dat Ramaj eerste keuze is. Alleen Berghuis van dat rijtje is een maybe voor mij; gezien zijn recente blessureleed en leeftijd, kan ik begrijpen dat ook hij hier genoemd wordt.Puur om zijn kwaliteiten (al moeten we die ook niet overdrijven) kun je hem erbij houden, maar afgezet tegen zijn salaris, leeftijd, blessuregevoeligheid en het feit dat het simpelweg een lul van een gozer is, opteer ik voor de exit.


Dit gaat over Berghuis, denk ik. Een lul van een gozer? Die zag ik niet aankomen.

Los daarvan: als je Berghuis, Rulli, Bergwijn, Henderson en Van den Boomen allemaal verkoopt, dan blijft Brobbey zo ongeveer als enige over als grootverdiener.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 20:27:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 19:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 19:06:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 18:13:

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc


Van den Boomen lijkt ook best wat salaris te verdienen, dus hem zou ik verkopen ook om die reden. Henderson halen afgelopen januari, lijkt mij een relatief wanhopige zet. Ik denk ook niet dat deze investering heel wijs is gebleken.

Sutalo zou ik niet vervangen voor een goedkopere optie. Tenzij je voor goedkoop een verborgen diamant kan vinden, gooi je veel potentie weg, want met Sutalo heb je een speler wie een echt hele goede verdediger kan worden.

Bergwijn verkopen, Godts neemt zijn plek over en een rechtsbuiten kopen is een no-brainer (zonde dat Chico weg is). Rulli verkopen evengoed met zijn status en salaris, wetende dat Ramaj eerste keuze is. Alleen Berghuis van dat rijtje is een maybe voor mij; gezien zijn recente blessureleed en leeftijd, kan ik begrijpen dat ook hij hier genoemd wordt.Puur om zijn kwaliteiten (al moeten we die ook niet overdrijven) kun je hem erbij houden, maar afgezet tegen zijn salaris, leeftijd, blessuregevoeligheid en het feit dat het simpelweg een lul van een gozer is, opteer ik voor de exit.


Dit gaat over Berghuis, denk ik. Een lul van een gozer? Die zag ik niet aankomen.

Los daarvan: als je Berghuis, Rulli, Bergwijn, Henderson en Van den Boomen allemaal verkoopt, dan blijft Brobbey zo ongeveer als enige over als grootverdiener.Het is redelijk bekend dat het een jongen met een "gebruiksaanwijzing" is. Wellicht dik ik het wat aan omdat ik het zelf niet de meest sympathieke speler vind.

Los daarvan heeft hij dit seizoen tot nu toe slechts 50% van het aantal speelminuten meegedaan. Dat alleen al diskwalificeert iemand van een topsalaris. Speltechnisch vind ik het dit seizoen een 5, wat nog best hoog is, maar ook niet goed genoeg voor dat salaris is.

Brobbey is dat salaris eigenlijk ook niet waard, maar gezien zijn leeftijd denk ik wel dat het een goede investering is. Nog 1 redelijk goed jaar en hij kan voor 40M oid weg.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 20:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 20:27:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 19:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 19:06:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 18:13:

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc


Van den Boomen lijkt ook best wat salaris te verdienen, dus hem zou ik verkopen ook om die reden. Henderson halen afgelopen januari, lijkt mij een relatief wanhopige zet. Ik denk ook niet dat deze investering heel wijs is gebleken.

Sutalo zou ik niet vervangen voor een goedkopere optie. Tenzij je voor goedkoop een verborgen diamant kan vinden, gooi je veel potentie weg, want met Sutalo heb je een speler wie een echt hele goede verdediger kan worden.

Bergwijn verkopen, Godts neemt zijn plek over en een rechtsbuiten kopen is een no-brainer (zonde dat Chico weg is). Rulli verkopen evengoed met zijn status en salaris, wetende dat Ramaj eerste keuze is. Alleen Berghuis van dat rijtje is een maybe voor mij; gezien zijn recente blessureleed en leeftijd, kan ik begrijpen dat ook hij hier genoemd wordt.Puur om zijn kwaliteiten (al moeten we die ook niet overdrijven) kun je hem erbij houden, maar afgezet tegen zijn salaris, leeftijd, blessuregevoeligheid en het feit dat het simpelweg een lul van een gozer is, opteer ik voor de exit.


Dit gaat over Berghuis, denk ik. Een lul van een gozer? Die zag ik niet aankomen.

Los daarvan: als je Berghuis, Rulli, Bergwijn, Henderson en Van den Boomen allemaal verkoopt, dan blijft Brobbey zo ongeveer als enige over als grootverdiener.Het is redelijk bekend dat het een jongen met een "gebruiksaanwijzing" is. Wellicht dik ik het wat aan omdat ik het zelf niet de meest sympathieke speler vind.

Los daarvan heeft hij dit seizoen tot nu toe slechts 50% van het aantal speelminuten meegedaan. Dat alleen al diskwalificeert iemand van een topsalaris. Speltechnisch vind ik het dit seizoen een 5, wat nog best hoog is, maar ook niet goed genoeg voor dat salaris is.

Brobbey is dat salaris eigenlijk ook niet waard, maar gezien zijn leeftijd denk ik wel dat het een goede investering is. Nog 1 redelijk goed jaar en hij kan voor 40M oid weg.


Brobbey vind ik dat salaris wel waard. Hij is onze beste en belangrijkste speler. Toen ik zag dat hij startte, zag ik hoop tegen Twente. Zonder hem, wonnen we niet.

Berghuis een 5 vind ik overdreven laag. Een 6 of 6,5 zou ik hem geven. Hij geeft veel assists en is meermaals bepalend geweest. Eens wat betreft zijn speeltijd, aangezien het feitelijk correct is dat hij best veel wedstrijden heeft gemist dit seizoen. Berghuis verdient meer dan Brobbey, geloof ik; enkel Henderson en Bergwijn hebben een hoger salaris dan Berghuis, denk ik. Er valt iets voor te zeggen om afscheid te nemen van dit drietal; zeker gezien waar Ajax nu staat.

Geen commentaar op de eerste alinea: dat is jouw mening.

 

+1/-1

Raar eigenlijk dat Brobbey zijn belachelijk hoge salaris maar zelden ter sprake komt. Bij iemand als Van den Boomen heeft dat er ook nog een beetje mee te maken dat hij transfervrij binnen werd gehaald, evenals met zijn leeftijd. Bergwijn en Berghuis zijn al jaren Nederlands international. Brobbey had voor hij terugkeerde eigenlijk nog maar weinig gepresteerd.

open/sluit de onderstaande quote:

Sevic schreef op 15 april 2024 om 02:41:

Volledig mee eens, ik denk dat je niet meer dan 2 à 3 nieuwe spelers moet kopen deze zomer. Een rechtsbuiten en een aanvallende middenvelder, meer heb je in principe niet nodig. Je zou achterin nog iets kunnen doen, maar met een fatsoenlijke trainer is het goed mogelijk dat dat helemaal niet nodig is.

Kijk nou naar wat er bij PSV achterin staat. Teze, Ramalho, Boscagli, Dest, Van Aanholt. Soms Schouten en Obispo. Benitez op doel.

Is dat nu van een dusdanig ander kaliber dan namen als Rensch, Hato, Kaplan, Sosa, Sutalo? En Ramaj is toch gewoon een betere keeper dan Benitez?

Je kunt best van mening zijn dat Teze een betere rechtsback is dan Rensch, of dat Dest het beter doet dan Sosa, maar de verschillen in kwaliteit tussen de spelers zijn veel kleiner dan de verschillen in prestaties.

We moeten deze zomer gewoon 8 à 10 spelers lozen, 2 à 3 gerichte aankopen doen, maar vooral een GOEDE TRAINER aanstellen die de spelers fit krijgt, op de juiste plek zet, een normale verdedigende organisatie neerzet en de onrust uit de bestuurskamer weghoudt van de kleedkamer. Is echt geen hogere wiskunde.Als je niet had gezegd dat er acht tot tien spelers verkocht moeten worden dan had ik het niet meer met je eens kunnen zijn. Ik vind die opmerking niet helemaal aansluiten bij wat je daarvoor zegt. Een of twee spelers minder, ok, maar zes tot zeven is wel erg veel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 20:56:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 20:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 20:27:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 19:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 april 2024 om 19:06:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 18:13:

Ik ben het eens met de meesten om slechts een paar spelers te halen en vooral spelers weg te werken. Ik zou daarin echter misschien nog rigoreuzer zijn dan wat ik hier lees. Henderson mist dit seizoen al veel wedstrijden, wordt ouder en is wellich een degelijke speler, maar ik vind hem niet heel veel beter dan de andere opties. Gezien zijn salaris hoop ik dat ie straks heimwee krijgt en zn contract laat ontbinden.

Zo'n Sutalo was aardig tegen Twente. Vind het lastig om in te schatten of hij nu echt de weg omhoog ingeslagen heeft of dat het een tijdelijke opleving was. Hij blijft echter een dure kracht die transferwaarde vertegenwoordigt, dus je kunt je afvragen of het wellicht wijs is om hem te verkopen en een goedkopere kracht ervoor in de plaats te nemen. Van den Boomen heeft een leuke (geen geweldige) trap, maar daarmee is alles gezegd, want verder komt ie overal tekort in. Van Sosa en Wijndal zou ik ook maar eentje maximaal houden.

Dit uiteraard buiten het eruit fietsen van figuren als Bergwijn, Berghuis, Medic, Avila (als dat lukt) , Rulli, Pasveer etc.etc


Van den Boomen lijkt ook best wat salaris te verdienen, dus hem zou ik verkopen ook om die reden. Henderson halen afgelopen januari, lijkt mij een relatief wanhopige zet. Ik denk ook niet dat deze investering heel wijs is gebleken.

Sutalo zou ik niet vervangen voor een goedkopere optie. Tenzij je voor goedkoop een verborgen diamant kan vinden, gooi je veel potentie weg, want met Sutalo heb je een speler wie een echt hele goede verdediger kan worden.

Bergwijn verkopen, Godts neemt zijn plek over en een rechtsbuiten kopen is een no-brainer (zonde dat Chico weg is). Rulli verkopen evengoed met zijn status en salaris, wetende dat Ramaj eerste keuze is. Alleen Berghuis van dat rijtje is een maybe voor mij; gezien zijn recente blessureleed en leeftijd, kan ik begrijpen dat ook hij hier genoemd wordt.Puur om zijn kwaliteiten (al moeten we die ook niet overdrijven) kun je hem erbij houden, maar afgezet tegen zijn salaris, leeftijd, blessuregevoeligheid en het feit dat het simpelweg een lul van een gozer is, opteer ik voor de exit.


Dit gaat over Berghuis, denk ik. Een lul van een gozer? Die zag ik niet aankomen.

Los daarvan: als je Berghuis, Rulli, Bergwijn, Henderson en Van den Boomen allemaal verkoopt, dan blijft Brobbey zo ongeveer als enige over als grootverdiener.Het is redelijk bekend dat het een jongen met een "gebruiksaanwijzing" is. Wellicht dik ik het wat aan omdat ik het zelf niet de meest sympathieke speler vind.

Los daarvan heeft hij dit seizoen tot nu toe slechts 50% van het aantal speelminuten meegedaan. Dat alleen al diskwalificeert iemand van een topsalaris. Speltechnisch vind ik het dit seizoen een 5, wat nog best hoog is, maar ook niet goed genoeg voor dat salaris is.

Brobbey is dat salaris eigenlijk ook niet waard, maar gezien zijn leeftijd denk ik wel dat het een goede investering is. Nog 1 redelijk goed jaar en hij kan voor 40M oid weg.


Brobbey vind ik dat salaris wel waard. Hij is onze beste en belangrijkste speler. Toen ik zag dat hij startte, zag ik hoop tegen Twente. Zonder hem, wonnen we niet.

Berghuis een 5 vind ik overdreven laag. Een 6 of 6,5 zou ik hem geven. Hij geeft veel assists en is meermaals bepalend geweest. Eens wat betreft zijn speeltijd, aangezien het feitelijk correct is dat hij best veel wedstrijden heeft gemist dit seizoen. Berghuis verdient meer dan Brobbey, geloof ik; enkel Henderson en Bergwijn hebben een hoger salaris dan Berghuis, denk ik. Er valt iets voor te zeggen om afscheid te nemen van dit drietal; zeker gezien waar Ajax nu staat.

Geen commentaar op de eerste alinea: dat is jouw mening.Als ploeg scoort Ajax dit seizoen niet meer dan een 4. Individueel zou ik zeggen dat Brobbey een 6- scoort en Henderson, Hato, Ramaj, Kaplan en Godts een 5,5 en dat is in de meeste gevallen met het voordeel van de twijfel. Berghuis dan een 5 en de rest daar (ver) onder.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 15 april 2024 om 21:10:

Raar eigenlijk dat Brobbey zijn belachelijk hoge salaris maar zelden ter sprake komt. Bij iemand als Van den Boomen heeft dat er ook nog een beetje mee te maken dat hij transfervrij binnen werd gehaald, evenals met zijn leeftijd. Bergwijn en Berghuis zijn al jaren Nederlands international. Brobbey had voor hij terugkeerde eigenlijk nog maar weinig gepresteerd.

open/sluit de onderstaande quote:

Sevic schreef op 15 april 2024 om 02:41:

Volledig mee eens, ik denk dat je niet meer dan 2 à 3 nieuwe spelers moet kopen deze zomer. Een rechtsbuiten en een aanvallende middenvelder, meer heb je in principe niet nodig. Je zou achterin nog iets kunnen doen, maar met een fatsoenlijke trainer is het goed mogelijk dat dat helemaal niet nodig is.

Kijk nou naar wat er bij PSV achterin staat. Teze, Ramalho, Boscagli, Dest, Van Aanholt. Soms Schouten en Obispo. Benitez op doel.

Is dat nu van een dusdanig ander kaliber dan namen als Rensch, Hato, Kaplan, Sosa, Sutalo? En Ramaj is toch gewoon een betere keeper dan Benitez?

Je kunt best van mening zijn dat Teze een betere rechtsback is dan Rensch, of dat Dest het beter doet dan Sosa, maar de verschillen in kwaliteit tussen de spelers zijn veel kleiner dan de verschillen in prestaties.

We moeten deze zomer gewoon 8 à 10 spelers lozen, 2 à 3 gerichte aankopen doen, maar vooral een GOEDE TRAINER aanstellen die de spelers fit krijgt, op de juiste plek zet, een normale verdedigende organisatie neerzet en de onrust uit de bestuurskamer weghoudt van de kleedkamer. Is echt geen hogere wiskunde.Als je niet had gezegd dat er acht tot tien spelers verkocht moeten worden dan had ik het niet meer met je eens kunnen zijn. Ik vind die opmerking niet helemaal aansluiten bij wat je daarvoor zegt. Een of twee spelers minder, ok, maar zes tot zeven is wel erg veel.Daar waar mensen in het begin overdreven negatief over Brobbey waren, draait het nu extreem de andere kant op. Voor mij heeft hij aangetoond nu het zijn van de 1e spits aan te kunnen, maar veel meer ook niet. Een goede spits in de Eredivisie maar mist nog teveel om daarbuiten op heel veel aanspraak te maken.

Is gelukkig wel erg leergierig en fanatiek om beter te worden. Dat gecombineerd met zijn leeftijd denk ik wel dat er nog meer in zit.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 21:38:

Daar waar mensen in het begin overdreven negatief over Brobbey waren, draait het nu extreem de andere kant op. Voor mij heeft hij aangetoond nu het zijn van de 1e spits aan te kunnen, maar veel meer ook niet. Een goede spits in de Eredivisie maar mist nog teveel om daarbuiten op heel veel aanspraak te maken.

Is gelukkig wel erg leergierig en fanatiek om beter te worden. Dat gecombineerd met zijn leeftijd denk ik wel dat er nog meer in zit.Zo werkt dat vaak. Hij is inmiddels wel goed genoeg om je eerste spits te zijn (ook al vind ik hem nog steeds de minste speler van alle beschikbare opties). Dat is op zich ook al iets moois, want onze laatste zelfopgeleide spits is al van een hele tijd geleden, en we hebben ook seizoenen gehad dat we helemaal geen spits hadden.

Dat neemt alleen niet weg dat hij zijn beperkingen heeft, en ik vraag me af of hij echt veel elementen aan zijn spel toe kan voegen. Ik vraag me zelfs af of hij fysiek die extra stap kan zetten. Hij is dit seizoen al van heel ver gekomen, maar een spits die iedere wedstrijd 90 minuten kan spelen is niet zo bijzonder. Hij lijkt vaak helemaal leeg op het einde, en hij is nog steeds best blessuregevoelig. Zou wel interessant zijn om hem met een meer competente staf te zien werken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 15 april 2024 om 22:08:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 15 april 2024 om 21:38:

Daar waar mensen in het begin overdreven negatief over Brobbey waren, draait het nu extreem de andere kant op. Voor mij heeft hij aangetoond nu het zijn van de 1e spits aan te kunnen, maar veel meer ook niet. Een goede spits in de Eredivisie maar mist nog teveel om daarbuiten op heel veel aanspraak te maken.

Is gelukkig wel erg leergierig en fanatiek om beter te worden. Dat gecombineerd met zijn leeftijd denk ik wel dat er nog meer in zit.Zo werkt dat vaak. Hij is inmiddels wel goed genoeg om je eerste spits te zijn (ook al vind ik hem nog steeds de minste speler van alle beschikbare opties). Dat is op zich ook al iets moois, want onze laatste zelfopgeleide spits is al van een hele tijd geleden, en we hebben ook seizoenen gehad dat we helemaal geen spits hadden.

Dat neemt alleen niet weg dat hij zijn beperkingen heeft, en ik vraag me af of hij echt veel elementen aan zijn spel toe kan voegen. Ik vraag me zelfs af of hij fysiek die extra stap kan zetten. Hij is dit seizoen al van heel ver gekomen, maar een spits die iedere wedstrijd 90 minuten kan spelen is niet zo bijzonder. Hij lijkt vaak helemaal leeg op het einde, en hij is nog steeds best blessuregevoelig. Zou wel interessant zijn om hem met een meer competente staf te zien werken.Voor mij sprak die ene kans thuis tegen Aston Villa thuis boekdelen. Die ene kans die je krijgt, en dan gaat het niet alleen mis, het gaat grandioos mis. Ruzie met de bal helaas.

Ik denk ook niet per se dat je moet hopen op hele nieuwe dimensies die ie aan zn spel toevoegt, maar meer dat alles net iets beter wordt. Dus dat zn fysieke kracht van een 9 naar een 9,5 gaat, zijn kopkracht van een 4 naar een 5, zijn techniek van een 4 naar een 5, zijn rust voor de goal van een 6,5 naar een 7 etc.

Nu staat hij op 17 goals in 9 assists. Laten we zeggen dat dat, gezien de tegenstanders die nog komen, 20 goals en 10 assists worden. Komend seizoen moet ie met die verbeteringen dan 25 goals en 12 assists kunnen leveren.
En dan heb je een prima exportproduct die, zeker gezien zijn fysieke eigenschappen, prima in Engeland past.

 

+1/-0

Een hoop van die dingen kan hij niet zo enorm veel meer verbeteren op zijn leeftijd denk ik. Hij kan wel slimmer worden en meer inhoud kweken. Het zullen uiteindelijk wel vrij kleine stapjes zijn vrees ik. Bepaalde elementen die ontbreken aan zijn spel had hij allang moeten beheersen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 15 april 2024 om 23:24:

Een hoop van die dingen kan hij niet zo enorm veel meer verbeteren op zijn leeftijd denk ik. Hij kan wel slimmer worden en meer inhoud kweken. Het zullen uiteindelijk wel vrij kleine stapjes zijn vrees ik. Bepaalde elementen die ontbreken aan zijn spel had hij allang moeten beheersen.Dat is exact wat ik zeg inderdaad.

 

+1/-0

Ja, we zijn het wel redelijk eens over hem denk ik. Stiekem hoop ik dat hij straks bassispeler is op het EK, en als hij dan wat goals maakt komt er misschien wel een mooi bod dat je kan accepteren. Hij is prima vervangbaar. Sterker nog, we hebben zijn vervangers al in huis. Ik denk dat Akpom en Rijkhoff het niet minder zouden doen als ze evenveel kansen op speeltijd zouden krijgen. Tenzij je 4-5-1 blijft spelen. Bij Mikautadze zou je je misschien nog kunnen afvragen of het wel zou werken, omdat hij wat meer tussen en spits en een schaduwspits invalt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 21 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Opvolger Steijn: wie?